Κεντρική Σελίδα Φιλοξενιών

 

 


 

 

ESOTERICA.gr
Η "Πύλη" στον ελληνικό δικτυακό χώρο για τη Μεταφυσική έρευνα και την Εσωτερική αναζήτηση
Τρίτη, 19 Νοεμβρίου 2002

 

"ΚΙΝΗΣΗ ΦΙΛΟΣΟΦΙΚΩΝ ΚΑΙ ΜΕΤΑΦΥΣΙΚΩΝ ΟΜΑΔΩΝ ΓΙΑ ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΗ ΕΚΦΡΑΣΗ"

 

"Κίνηση Φιλοσοφικών και Μεταφυσικών ομάδων για ελεύθερη Πνευματική έκφραση"


8ο ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΣΥΜΠΟΣΙΟ

Κυριακή, 8 Δεκεμβρίου 2002

Π Ρ Ο Σ Κ Λ Η Σ Η


Η "Κίνηση" ιδρύθηκε στα τέλη του 1995, όταν αντιπρόσωποι από 21 Φιλοσοφικές και Μεταφυσικές Ομάδες, εκδήλωσαν την επιθυμία να ξεπεράσουν την απομόνωση, την εσωστρέφεια και τις προκαταλήψεις και να υιοθετήσουν μια τακτική συνεργασίας για την επίτευξη κοινών στόχων δράσης προς ενημέρωση του κοινού για θέματα μεταφυσικά και φιλοσοφικά.

Σε μια δεδομένη χρονική στιγμή, που η κάθε ατομική έκφραση όντας έξω από τα όρια της εθνικής θρησκείας κινδύνευε να κατηγορηθεί αθεϊσμός, αίρεση και σατανισμός, και ο φόβος του κυνηγητού και της λασπολογίας από φανατισμένες θρησκευτικές ομάδες είχε σχεδόν καταλάβει την κοινωνία μας - στην Αθήνα του 1995 - έγινε μια επανάσταση. Συνέβη μια αλλαγή στον καθιερωμένο θρησκευτικό τρόπο έκφρασης της κοινωνίας μας. Κάποιοι τόλμησαν να προασπίσουν το αναφαίρετο δικαίωμα της ελεύθερης πνευματικής έκφρασης. Και αυτοί είναι που σχημάτισαν την Κίνηση των Πνευματικών και Μεταφυσικών Ομάδων για την Ελεύθερη Πνευματική Έκφραση.

Η "Κίνηση" αποτελείται από ομάδες που διατηρούν την ανεξαρτησία και την αυτοτέλειά τους, δεν διοικείται από κάποιο συμβούλιο ή προεδρείο και δεν αποσκοπεί στην προβολή ατόμων ή ομάδων. Τα μέλη της έχουν φιλοσοφικά και μεταφυσικά ενδιαφέροντα και ενώνουν τις δυνάμεις τους για να εκφράσουν τη φιλοσοφία της αγάπης και της ενότητας.

Σκοπός της Κίνησης είναι να προσφέρει ενημέρωση για τα διαφορετικά μονοπάτια που ασχολούνται με την πνευματική όψη της ζωής, να υποκινήσει παρόμοιες συνθέσεις ομάδων και η ελεύθερη πνευματική έκφραση να γίνει παράδειγμα προς μίμηση και από άλλους ανθρώπους.

Αρχή της "Κίνησης" είναι ότι ο άνθρωπος όντας ένα ελάχιστο τμήμα ενός Πνευματικού Συνόλου, οφείλει να σέβεται κάθε είδος ζωής και κάθε έκφραση που απορρέει απ'αυτό το Σύνολο. Με βάση αυτό το σκεπτικό και με προοπτική την ενοτητα, εκφράζονται από την "Κίνηση", οι εξής σκοποί:

1. Η προάσπιση του δικαιώματος να εκφράζει κανείς τις απόψεις του.
2. Η αλληλογνωριμία των ατόμων που διαπνέονται από μεταφυσικές ανησυχίες.
3. Η ανάπτυξη του σεβασμού στις θέσεις και τις αντιλήψεις μεταξύ των ατόμων αυτών.
4. Η ορθή πληροφόρηση του κοινού για τις μεταφυσικές έννοιες και πρακτικές.

Θα πρέπει επίσης να αναφερθεί ότι η "Κίνηση"' αποτελεί μια δυναμική σύνθεση των μεμονωμένων πνευματικών και μεταφυσικών ομάδων, οι οποίες βρίσκονται έξω από τους περιορισμούς αλλά και την προστασία των μεγάλων Οργανώσεων, είτε αυτές είναι μεταφυσικές είτε θρησκευτικές. Η ενοποίηση αυτών των μικρότερων ομάδων και η προάσπιση να εκφράζουν τις απόψεις τους, είναι το μέγιστο μέλημα της Κίνησης.

Από την "Κίνηση", από το 1996 έως και σήμερα πραγματοποιούνται ετήσιες εκδηλώσεις - Συμπόσια, ημερίδες και "ημέρες Ενότητας". Η συμμετοχή των φίλων στις δραστηριότητες της "Κίνησης" είναι η προοπτική για το μέλλον της και η αναγνώριση των σκοπών της, από τους ίδιους, είναι η μεγαλύτερη επιβράβευση των προσπαθειών της.


Από την Κίνηση Πνευματικών και Φιλοσοφικών Ομάδων


Πληροφορίες :
Δημήτρης Τσιγγάνης 210-9246497, 6972 813673,
Ελένη Κοσσυφίδου 210 8210051,
Γαβριήλ Σιμονέτος 210 7236585, 6932 233989

Κεντρική Σελίδα ESOTERICA.gr