"Ομακοείο" ή "Ομακόϊο"
"Ομακοείο" ή "Ομακόϊο"
"Ομακοείο" ή "Ομακόϊο"
Η λέξη Ομακοείο είναι σύνθετη εκ του ομού (μαζί) ακούμε. Ακούμε λοιπόν μια υψηλή Εσωτερική - Πνευματική Διδασκαλία (ομ ακούειν, ακούμε το ΟΜ, τον Τέλειο Ήχο).

Το Ομακοείο για πρώτη φορά ιδρύθηκε από τον Πυθαγόρα στα μέσα του 6ου π.Χ. αιώνα στον Κρότωνα της νότιας Ιταλίας και αποτέλεσε το πρώτο αληθινό σχολειό μαζικής μύησης στην Εξωτερική και ιδίως στην Εσωτερική Αλήθεια για την εποχή του αλλά και γενικότερα για την ιστορία της αρχαίας Ελλάδας, ενώ παράλληλα σχημάτισε τις κατάλληλες προϋποθέσεις για την σάρκωση του Θείου Λόγου, του Ιησού Χριστού στη Γη μας.

Με το ίδιο όνομα (Ομακοείο Αθηνών) ίδρυσε το δικό του Εκπαιδευτήριο 2500 χρόνια μετά ο Έλληνας Πνευματικός Δάσκαλος Νικόλαος Α. Μαργιωρής (1913-1993) στην Αθήνα το 1976 (συνέγραψε πλέον των 75 Αποκαλυπτικών Εσωτερικών Έργων και άφησε τεράστιες και διαχρονικές Παρακαταθήκες προς μελέτη και αξιοποίηση) και ακολούθως στην Λαμία (1991) και στα Τρίκαλα (1992).
Μερικά χρόνια μετά την μετάσταση του Δασκάλου Ν. Α. Μαργιωρή πέραν των τριών πρώτων μητρικών Ομακοείων (Αθηνών, Λαμίας και Τρικάλων) ιδρύθηκαν και νέα Ομακοεία: Στην Θεσσαλονίκη, στην Καλλιθέα Αθηνών, στον Πειραιά, στην Κέρκυρα, στην Ρόδο και στην Καρδίτσα ενώ μεμονωμένες δραστηριότητες αναπτύσσονται στην Κομοτηνή και στο Λουτράκι Κορινθίας.

Στην ιστοσελίδα μας στο Ίντερνετ (http://www.omakoio.gr) μπορεί κανείς να ενημερωθεί αναλυτικά στα ελληνικά και στα αγγλικά για τις δραστηριότητες των Σχολών μας (Ομακοείων) που λειτουργούν στην Ελλάδα, για τα 75 έργα του Ν. Α. Μαργιωρή και να επικοινωνήσει μαζί μας για ό,τι χρειαστεί.