Ο Άρχοντας των Δακτυλιδιών

Α' μέρος: "Η Συντροφια του Δακτυλιδιού"
The Fellowship of the RingΣύντομα ολοκληρωμένη παρουσίαση της ταινίας που κάνει πλέον πάταγο παντού όπου προβάλλεται !!

(Περιμένοντας την πολυαναμενόμενη ταινία - τα σχόλιά μας πρίν βγει στις αίθουσες)

Η ταινία αυτή αποτελεί μέρος μιας τριλογίας ταινιών που αντιστοιχούν η κάθε μια σε ένα από τα θαυμάσια βιβλία της τριλογίας "του Κύκλου του Δακτυλιδιού" του Τόλκιν. Γυρίστηκε στη Ν. Ζηλανδία, όπως επίσης και οι υπόλοιπες δύο ταινίες. Χρειάστηκαν δύο χρόνια για να ολοκληρωθούν και οι τρεις.

Η πρώτη λοιπόν με τίτλο The Fellowship of the Ring πρόκειται να βγει στις Αμερικάνικες αίθουσες τον Δεκέμβριο του 2001, η δεύτερη τον Δεκέμβριο του 2002 και η τρίτη αντίστοιχα τον Δεκέμβριο του 2003.

Έχουν γίνει και στο παρελθόν απόπειρες να απεικονιστεί στο "πανί" αυτή η θαυμάσια ικανότητα μυθοπλασίας του Τόλκιν, αλλά έως τώρα δεν πέτυχε. Αυτή η νέα προσπάθεια από τον σκηνοθέτη Peter Jackson αυτή τη φορά, έχει μεγαλύτερες ελπίδες λόγω της σύγχρονης τεχνολογίας και των ειδικών εφέ που υπάρχουν πλέον στην εποχή μας.

Η τριλογία του βιβλίου γνώρισε παγκόσμια επιτυχία και σύμφωνα με γκάλοπ ανάμεσα σε χρήστες του Ίντερνετ ψηφίστηκε ως το βιβλίο του αιώνα. Μάλιστα είναι αγαπητό σε διαφορετικές γενιές αναγνωστών. Το κεντρικό θέμα του είναι η αρχετυπική μάχη του καλού εναντίον του κακού. Ένας πόλεμος με μυθικές διαστάσεις σε έναν κόσμο Μαγείας και Θρύλων, όπου ζουν άνθρωποι ξωτικά και Χόμπιτ.

Είναι διαποτισμένο με αιώνιες σταθερές αξίες, όπως η δύναμη της πιστής, της φιλίας και της δύναμης του ατομικού θάρρους που μπορεί ακόμα να κατανικήσει και τις δυνάμεις του σκότους. Έτσι και στην ταινία.

Ο τόπος που συμβαίνουν όλα αυτά είναι η Μέση Γη. Ένα μικρό Χόμπιτ "ο Φρόντο" κατέχει ένα δακτυλίδι που είναι όργανο της απόλυτης Δύναμης. Ακριβώς για αυτό το λόγο το επιθυμεί τόσο πολύ και ο "Σόρον" ο Άρχοντας της "Μόρντορ" του Σκοτεινού Βασιλείου. Μόνο με αυτό το δαχτυλίδι θα καταφέρει να κυβερνήσει τη Μέση Γη και να σκλαβώσει ανθρώπους και στοιχειακά. Όμως ο Φρόντο δεν είναι μόνος του, έχει στο πλευρό του τον σοφό Μάγο "Γκάνταλφ" και κάποιους άλλους που δεν θα επιτρέψουν ποτέ να συμβεί κάτι τόσο τρομερό για τα πλάσματα της Γης...

Στρατιά καλλιτεχνών, ειδικοί στα ψηφιακά Εφέ και επίσης ειδικοί στα μεσαιωνικά όπλα, γλύπτες, γλωσσολόγοι, σκηνογράφοι και διεθνές κάστ ηθοποιών εργάστηκαν για να καταφέρουν να αποτυπωθεί στο "πανί" αυτό το ανεπανάληπτα θαυμάσιο και τόσο έντονα πιστευτό βασίλειο της φαντασίας του Τόλκιν.

Λίγη υπομονή ακόμα...

Official site:http://www.lordoftherings.net/index_flat.html

Ενδιαφέροντα σχετικά sites:

http://theonering.net/

http://www2.tolkienonline.com/

 

 

Α.Χ

Προσθέστε: Σχόλια - Παρατηρήσεις - Δικές σας απόψεις,

στην διεύθυνση arthra@esoterica.gr

 

 

Κεντρική σελίδα ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΣΕΛΙΔΑ

Κινηματογράφος - αρχική σελίδα