ΤΟ ΚΙΝΗΤΟ ΣΑΣ ΤΗΛΕΦΩΝΟ, ΣΑΣ ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΕΙ!

 

 

Κάθε φορά που κάνετε μια τηλεφωνική κλήση απ' το κινητό σας, αυτό αναζητά την πλησιέστερη κεραία κινητής τηλεφωνίας, της οποίας η εμβέλεια αποτελεί ένα "κελί" (cell) στο σύστημα κάλυψης "κυψέλης" που χρησιμοποιεί η κινητή τηλεφωνία. Η κεραία αναλαμβάνει να μεταδώσει το τηλεφώνημά σας στον παραλήπτη. Έτσι υπάρχει τρόπος να εντοπιστείτε ... είστε σίγουρα κάπου μέσα στην περιοχή του "κελιού" σας.

Σύντομα όμως - τουλάχιστον στις ΗΠΑ - η ικανότητα εντοπισμού των κινητών τηλεφώνων θα αυξηθεί εντυπωσιακά. Η Federal Communications Commission (FCC), επιτροπή υπεύθυνη για την ανάπτυξη των επικοινωνιών, αναγκάζει όλες τις εταιρίες κινητής τηλεφωνίας να εξοπλίσουν τις συσκευές τους με το σύστημα ανίχνευσης και εντοπισμού από δορυφόρο (Global Positioning Satellite, GPS), το οποίο μπορεί να εντοπίσει τη θέση του χρήστη με ακρίβεια 100 μέτρων οπουδήποτε στον πλανήτη.

Αυτή η κίνηση έγινε από την FCC μετά από πιέσεις που δέχτηκε από κρατικές υπηρεσίες υπεύθυνες για νομικά θέματα και θέματα ασφάλειας, που από καιρό έχουν ζητήσει να γνωρίζουν την ακριβή πηγή αρκετών τηλεφωνημάτων. Οι ρυθμίσεις αυτές είναι αναπόφευκτες πια για τις εταιρίες, με όριο εφαρμογής το 2005.

Όσο για τις εταιρίες κινητής τηλεφωνίας ... Αν και αρχικά αντέδρασαν επειδή θα αυξάνονταν το κόστος κάθε συσκευής, μετά ... το ξανασκέφτηκαν. Ήδη κάνουν σχέδια για τα έσοδα που θα έχουν από διαφημίσεις που θα προβάλλονται στο κινητό του χρήστη ανάλογα με την περιοχή που αυτός θα εντοπίζεται.

Φανταστείτε για παράδειγμα, καθώς οδηγείτε να λαμβάνετε στην οθόνη του κινητού σας διαφημίσεις για τα κοντινά εστιατόρια ή καθώς κάντε τη βόλτα σας στην πόλη να ενημερώνεστε για εκπτώσεις και προσφορές σε μαγαζιά της πόλης ... κοντά στο σημείο που έχετε εντοπιστεί. Κάτι ανάλογο ήδη γίνεται στις ΗΠΑ, μόνο που το σύστημα πληροφόρησης (εντοπισμού) είναι λιγότερο ακριβές.

Έτσι λοιπόν οι αμερικανοί καλούνται να επιλέξουν: θέλουν κινητό ή ... την ανωνυμία τους.


http://www.alternet.org/print.html?StoryID=12776


Προσθέστε: Σχόλια - Παρατηρήσεις - Δικές σας απόψεις,

στην διεύθυνση arthra@esoterica.gr

ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΣΕΛΙΔΑ