ΤΟ ΜΑΓΝΗΤΙΚΟ ΠΕΔΙΟ ΤΗΣ ΓΗΣ ΑΛΛΑΖΕΙ ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΑ (;!;)


Και ξαφνικά ο πυρήνας της Γης σταμάτησε να περιστρέφεται !!! Το σταμάτημα αυτό έχει προκαλέσει την κατάρρευση του μαγνητικού πεδίου της Γης που παίζει το ρόλο ασπίδας προστασίας για τη ζωή στον πλανήτη μας, προστατεύοντάς μας από την ηλιακή ακτινοβολία και την κοσμική ακτινοβολία. Το επακόλουθο είναι σημαντικές καταστροφές: φοβεροί κεραυνοί πέφτουν στη Γη, οι βηματοδότες σταματούν ... και άλλα περίεργα και τραγικά ! Μπροστά στον τρομερό κίνδυνο, η κυβέρνηση των Η.Π.Α. στέλνει μια αποστολή σε βάθος 1.800 μιλίων μέσα στη Γη, ώστε να αποκαταστήσει τη λειτουργία του μαγνητικού πεδίου της Γης.

Αλλά μην ανησυχείτε. Πρόκειται απλά για το σενάριο μιας νέας ταινίας επιστημονικής φαντασίας με τίτλο "The Core" ("Ο Πυρήνας") που προβάλλεται στις κινηματογραφικές αίθουσες αυτήν την εποχή. Το σενάριο της ταινίας είναι πολύ (!!!) φανταστικό με την έννοια ότι το μεγαλύτερο βάθος που έχει διεισδύσει ο άνθρωπος ανοίγοντας σήραγγα στη Γη, είναι μόλις 7 μίλια.

Το εκπληκτικό όμως είναι ότι η ταινία είναι εμπνευσμένη από ένα πραγματικό γεγονός. Οι επιστήμονες έχουν διαπιστώσει ότι το μαγνητικό πεδίο της Γης εξασθενεί και μάλιστα με γρήγορο ρυθμό !!!

Η κυρίαρχη θεωρία για το σχηματισμό του μαγνητικού πεδίου της Γης, είναι ότι προέρχεται από την κίνηση του εξωτερικού πυρήνα της Γης που πιστεύεται ότι αποτελείται από υγρό σίδηρο σε θερμοκρασία περίπου 9.000 βαθμών Κελσίου. Το φαινόμενο της εξαφάνισης του μαγνητικού πεδίου έχει ήδη συμβεί στην Αφροδίτη, τον Άρη και τη Σελήνη. Αν συνέβαινε και στη Γη, θα μας άφηνε εκτεθειμένους σε κάθε είδους ακτινοβολίας που έρχεται από το διάστημα και η ζωή στη Γη θα ήταν αδύνατη.

Αν φουντώνει η ανησυχία σας, ησυχάστε κάπως, καθώς οι ειδικοί δηλώνουν ότι αν σταματούσε σήμερα η κίνηση του πυρήνα της Γης, θα χρειάζονταν 20.000 χρόνια για να εξαφανιστεί εντελώς το μαγνητικό της πεδίο. Απλά υπάρχει μια μικρή ανησυχία επειδή ο ρυθμός ελάττωσης του πεδίου είναι πολύ αυξημένος τελευταία, φτάνοντας το 6% ανά αιώνα.

Φυσικά, η ταινία είναι μια διόγκωση των φαινομένων που πρόκειται να συμβούν αν όντως συνεχιστεί το φαινόμενο. Οι επιπτώσεις του φαινομένου θα ήταν βαθμιαίες και θα περιλάμβαναν γενετικές αλλοιώσεις, τραύματα από την αυξημένη κοσμική ακτινοβολία, αλλά και εντυπωσιακής ομορφιάς οπτικά φαινόμενα, όπως το βόρειο σέλας ... αλλά και μακριά απ' τους πόλους. Τελικά όμως η Γη θα μετατρέπονταν σε ένα νεκρό πλανήτη.

Γενικά το μαγνητικό πεδίο της Γης έχει την τάση να μεταβάλλεται και οι ειδικοί υπολογίζουν ότι, πέρα από τις διακυμάνσεις του μεγέθους του, έχει αλλάξει και πολικότητα 171 φορές (!) τα τελευταία 71.000.000 χρόνια. Ειδικά τα τελευταία 5.000.000 χρόνια, ο ρυθμός αντιστροφής των μαγνητικών πόλων της Γης είναι μία αντιστροφή κάθε 250.000 χρόνια. Η τελευταία συνέβη σύμφωνα με μετρήσεις, πριν από περίπου 750.000 χρόνια . Κάποιοι μάλιστα υποστηρίζουν ότι αυτή η νέα εξασθένιση σχετίζεται με μια νέα αναμενόμενη αντιστροφή του μαγνητικού πεδίου, η οποία ίσως να προκληθεί από κάποια γιγαντιαία μαγνητική ανωμαλία που εντοπίζεται ήδη στον Νότιο Ατλαντικό.

Προς τον παρόν και μέχρι την έλευση νέων επιστημονικών στοιχείων, αρκεστείτε στην ταινία. Αλλά .. χωρίς πανικό !!!

http://www.sunspot.net/news/health/bal-te.core24mar24
,0,3668828.story?coll=bal-nationworld-headlines

Δείτε κι άλλες συναρπαστικές ειδήσεις και έρευνες από τον χώρο του Ανεξήγητου, του Εσωτερισμού και της Μεταφυσικής

Στείλτε τα δικά σας σχόλια και παρατηρήσεις στο arthra@esoterica.gr

ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΣΕΛΙΔΑ