Μήπως οι Αρχαίοι Αιγύπτιοι σέβονταν τα ανθρώπινα δικαιώματα;

Ανάμεσα στις πολλές διαπιστώσεις για την αρχαία Αίγυπτο, η επιστήμη αποδέχεται πλέον ότι οι Αιγύπτιοι (και οι Φαραώ) με τους νομικούς τους κανόνες σέβονταν τα ανθρώπινα δικαιώματα. Αυτό υποστηρίζει με τις μελέτες του ο Μαχμούντ Ζανάτι, καθηγητής Ιστορίας και Φιλοσοφίας του Νόμου.

Δείτε παρακάτω μερικές διαπιστώσεις του Ζανάτι, οι οποίες γκρεμίζουν το απολυταρχικό και αυστηρό μοντέλο που έχουμε κατά κανόνα υπ’ όψιν μας:

Η Αίγυπτος των Φαραώ ήταν το πρώτο έθνος που προώθησε τα ανθρώπινα δικαιώματα ! Ακόμα και τα αγέννητα παιδιά είχαν δικαιώματα, σημειώνει ο Ζανάτι επιβεβαιώνοντας τον Έλληνα ιστορικό Ηρόδοτο που είχε επισκεφτεί την Αίγυπτο τον 1ο αιώνα π.Χ.

Η ανθρώπινη ζωή είχε αξία για τους Αιγυπτίους, μάλλον … πολύ περισσότερο από ό,τι έχει για μας σήμερα.

Για παράδειγμα, ανέβαλαν τη θανατική καταδίκη γυναίκας που ήταν έγκυος, ενώ δεν εφάρμοζαν την βρεφοκτονία σε αντίθεση με τα έθιμα άλλων κοινωνιών.

Στην ταφή μόνο έπιπλα και αντικείμενα θάβονταν μαζί με τον νεκρό και ποτέ άνθρωποι. Σε αντίθεση με τις ιερές ανθρωποθυσίες των Ατζέκων και των Ελλήνων.

Οι γυναίκες της εποχής των Φαραώ είχαν το νόμιμο δικαίωμα να ασχοληθούν με το εμπόριο και - αν ήθελαν - μπορούσαν να είναι εντελώς ανεξάρτητες από τους άντρες τους. (οι πρώτες ρίζες του φεμινιστικού κινήματος;)

Ίσως γι’ αυτό οι Έλληνες τροποποίησαν την δικιά τους νομοθεσία σύμφωνα με τα Αιγυπτιακά μοντέλα.

http://www.uk.sis.gov.eg/online/html8/o200323d.htm

Δείτε κι άλλες συναρπαστικές ειδήσεις και έρευνες από τον χώρο του Ανεξήγητου, του Εσωτερισμού και της Μεταφυσικής

Στείλτε τα δικά σας σχόλια και παρατηρήσεις στο arthra@esoterica.gr

 

ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΣΕΛΙΔΑ