Κόσμοι και Γαλαξίες, γερνάνε πριν την ώρα τους.

Μήπως πρέπει να ξαναγραφτεί η ιστορία του σύμπαντος;


Μια νέα εικόνα αρχίζει να διαμορφώνεται μπροστά στα μάτια των επιστημόνων που παρακολουθούν το αχανές Σύμπαν. Μπροστά στα μάτια τους κάποιοι νέοι γαλαξίες «ωριμάζουν» με ραγδαίο ρυθμό, σε ένα Σύμπαν που με βάση τις επικρατούσες θεωρίες είναι πολύ φρέσκο. Μάλιστα κάποιοι απ’ αυτούς έχουν ήδη αποκτήσει μέγεθος όμοιο με αυτό των μεγαλύτερων γαλαξιών του Σύμπαντος.

Οι παρατηρήσεις δείχνουν ότι κάποιοι γαλαξίες είχαν ωριμάσει και μέσα τους δημιουργούνταν ηλιακά συστήματα ήδη από τη νηπιακή ηλικία του Σύμπαντος, δηλ. από την ηλικία των 800 εκατομμυρίων ετών (με βάση την επικρατούσα άποψη η παρούσα ηλικία του είναι 13,7 δισεκατομμύρια χρόνια), ενώ κάποια άστρα είχαν δημιουργηθεί όταν το Σύμπαν ήταν μόλις 200 εκατομμυρίων ετών μετά το Big Bang. Αυτή η δραστηριότητα αντιτίθεται στα όσα πίστευαν οι επιστήμονες για την «ηλιακή ανάπτυξη» και ωρίμανση του Σύμπαντος.

Επίσης υπάρχουν πρόσφατες παρατηρήσεις που δείχνουν ότι ήδη απ’ τα πρώτα στάδια εξέλιξης, υπήρχαν στο Σύμπαν τεραστίων διαστάσεων «μαύρες τρύπες» που είχαν σχηματιστεί από την κατάρρευση άστρων. Άστρων που είχαν γεννηθεί και είχαν πεθάνει … πρόωρα !

Όλα αυτά κάνουν τους αστροφυσικούς να πιστεύουν ότι η … ιστορία του Σύμπαντος πρέπει να γραφεί εξ αρχής. Ήδη έχουν αναπτυχθεί σενάρια που δίνουν μια άλλη τροπή στην ωρίμανση του Σύμπαντος, διαφορετική απ’ την ως τώρα κοινώς παραδεκτή. Σενάρια που υποθέτουν ότι για κάποιους γαλαξίες ο «κοσμικός χρόνος» άρχισε να χτυπάει νωρίτερα από κάποιους άλλους, σε αντίθεση με το κλασικό σενάριο που θέλει τους γαλαξίες να αρχίζουν να ωριμάζουν όλοι μαζί σε κάποια ηλικιακή φάση του Σύμπαντος.

Τώρα οι αστροφυσικοί περιμένουν με αγωνία την εκτόξευση απ’ την NASA ενός διαστημικού τηλεσκοπίου που θα τεθεί σε τροχιά και θα παρακάμψει το πρόβλημα της απορρόφησης της υπέρυθρης ακτινοβολίας απ’ την γήινη ατμόσφαιρα, που περιορίζει της δυνατότητες των επίγειων τηλεσκοπίων όπως το Hubble. Με αυτόν τον τρόπο ελπίζουν ότι θα πετύχουν μια καλύτερη «απογραφή πληθυσμού» του Σύμπαντος. Απλά, με βάση τα τελευταία δεδομένα, ίσως να χρειαστεί να αναθεωρήσουν την … ιστορία του !!!

http://www.sciencenews.org/20030301/bob10.asp

Δείτε κι άλλες συναρπαστικές ειδήσεις και έρευνες από τον χώρο του Ανεξήγητου, του Εσωτερισμού και της Μεταφυσικής

Στείλτε τα δικά σας σχόλια και παρατηρήσεις στο arthra@esoterica.gr

ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΣΕΛΙΔΑ