Ιπτάμενος Άγιος - Προστάτης των... πιλότων!


Στα πλαίσια της γενικής αναθεώρησης που κάνει τα τελευταία χρόνια το Βατικανό για την εκκλησιαστική ιστορία και ουσιαστικά για το παρελθόν του, φαίνεται ότι επανεξετάζει περιπτώσεις ανθρώπων που κάποτε είχε κυνηγήσει για τη δράση τους. Η πιο πρόσφατη περίπτωση είναι αυτή του Αγίου Ιωσήφ του Κοπερτίνο, ο οποίος είχε κυνηγηθεί εξαιτίας των αιωρήσεων και των ... πτήσεών του !

Ο Αγ. Ιωσήφ που γεννήθηκε το 1603 στο Κοπερτίνο της Ιταλίας ήταν γιος ξυλουργού. Το 1628 που χειροτονήθηκε ήταν αγράμματος και μάλιστα θεωρούνταν ... "χαμηλών νοητικών δυνατοτήτων", καθώς περπατούσε συνέχεια με ανοικτό το στόμα. Σύντομα όμως έγινε γνωστός για την ικανότητά του να αιωρείται ακόμα και να κάνει πτήσεις ολόκληρων χιλιομέτρων μακριά απ' το μοναστήρι του.

Αν και το Βατικανό τον δίωξε για αυτές τις ... "σκοτεινές" ικανότητες, έγινε δεκτός από διάφορα μοναστήρια.

Αργότερα όμως έφτασε κατηγορούμενος μπροστά στην Ιερά Εξέταση, όπου ... άφησε άφωνους τους κατηγόρους του, εκτελώντας μια εντυπωσιακή πτήση πάνω απ' τα κεφάλια τους. Το γεγονός πάντως δεν έκανε τους ιεροεξεταστές να τον "αγαπήσουν" περισσότερο, ούτε να σταματήσουν τις διώξεις εναντίον του και την απομόνωσή του. Τελικά ο πάπας Ουρβάνος ο Η΄ τον άφησε ατιμώρητο, εφόσον παραδέχθηκε την "εκστατική φύση" της εμπειρίας του μοναχού Ιωσήφ.

Ο μοναχός πέθανε το 1653. Το 1753 αναγνωρίστηκε η αγιότητά του και καθιερώθηκε σαν κανονικός Άγιος το 1767. Όμως μόλις πριν μέρες, επ' ευκαιρία των 400 ετών απ' τη γέννησή του Αγίου, ο πάπας έπλεξε το εγκώμιό του, ονομάζοντάς τον "προστάτη των πιλότων" και παράδειγμα πνευματικής ανύψωσης του ανθρώπου προς τους ουρανούς.

http://www.timesonline.co.uk/article/0,,3-621560,00.html

Δείτε κι άλλες συναρπαστικές ειδήσεις και έρευνες από τον χώρο του Ανεξήγητου, του Εσωτερισμού και της Μεταφυσικής

Στείλτε τα δικά σας σχόλια και παρατηρήσεις στο arthra@esoterica.gr

 

ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΣΕΛΙΔΑ