"ΕΞΩΓΗΙΝΗ ΖΩΗ, ΠΟΛΥ ΠΡΟΧΩΡΗΜΕΝΗ ΓΙΑ ΜΑΣ"


Η ζωή, οπουδήποτε στο σύμπαν, μοιάζει να είναι δισεκατομμύρια χρόνια πιο προχωρημένη από ότι είναι στη γη, σύμφωνα με κάποιον επιστήμονα.

Η έρευνα υποστηρίζει πως ο κόσμος μας είναι πιθανότατα πολύ νεότερος από πολλούς άλλους πλανήτες σαν τη γη, που βρίσκονται σε τροχιά σε μακρινά άστρα.

Η γη είναι ηλικίας περίπου 4,5 δισεκατομμυρίων ετών. Όμως μια νέα έρευνα που αναζητά τον τρόπο σχηματισμού των πλανητών υποδεικνύει πως η γη είναι νέα σε σχέση με τα κοσμικά δεδομένα.

Ο Dr. Charles Linewaver, από το Πανεπιστήμιο του New South Wales της Αυστραλίας, υποστηρίζει σε μια δημοσίευση, που εμφανίζεται στην εφημερίδα αστρονομικών ενδιαφερόντων "Icarus", πως: "Τα τρία τέταρτα από τους πλανήτες του σύμπαντος που μοιάζουν με τη γη είναι παλαιότεροι από αυτή και η μέση ηλικία τους είναι 1,8 δισεκατομμύρια χρόνια (πάνω-κάτω 900 εκατομμύρια χρόνια) μεγαλύτερη από αυτή της γης μας".

Αν αυτό είναι αλήθεια, τότε εξηγείται το γιατί οι προσπάθειες για επαφή με εξωγήινους πολιτισμούς δεν είχαν κάποια επιτυχία, σαν να είναι τόσο απομακρυσμένοι από μας στην εξελικτική τους πορεία, όσο απέχουμε εμείς από την αμοιβάδα, με την οποία η επικοινωνία είναι απίθανη.

Οι τουλάχιστον 50 μεγάλοι πλανήτες που γνωρίζουμε πως υπάρχουν γύρω από κοντινά μας άστρα εκτός του Ήλιου, είχαν τροχιές οι οποίες αναπόφευκτα κατέστρεψαν κάθε πλανήτη όμοιο με τη γη, λέει ο Dr. Lineweaver.

Συνδυάζοντας τα πιο πρόσφατα στοιχεία σχετικά με αυτούς τους εξω-ηλιακούς πλανήτες και την αναλογία των αστέρων που έχουν σχηματιστεί στο σύμπαν, είναι δυνατό να υπολογιστεί η πιθανή κατανομή των κατοικήσιμων πλανητών.

Η έρευνα δεν αφορά αποκλειστικά τη ζωή. Όμως ο Dr. Lineweaver είπε πως η ανάλυση υποδεικνύει μια "τρύπα" σχετικά με τον τρόπο που σκεφτόμαστε να συγκριθούμε με άλλες μορφές ζωής στο σύμπαν.

AUTHOR: Copyright © 2001 Ananova Ltd


http://library.northernlight.com/FC20010626070000237.html?cb=
0&dx=1006&sc=0#doc

ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΣΕΛΙΔΑ