Η ανθρώπινη φύση αψηφά και θέτει σε δοκιμασία την ιατρική επιστήμη!!

(όπως παρουσιάστηκε στα τηλεοπτικά δελτία)

Οι γιατροί που κατά καιρούς έχουν εξετάσει τον κο Χρήστο Γεωργό και που κυρίως έχουν "προσπαθήσει" να μετρήσουν την αρτηριακή του πιεση πραγματικά (και σύμφωνα με τη δική τους παραδοχή) "σηκώνουν τα χέρια ψηλά"

Είναι από καιρό γνωστή η περίπτωση του κου Γεωργού, κατοίκου του Κιλκίς τόσο στους κατοίκους της περιοχής όσο και σε ιατρικούς κύκλους της χώρας μας. Ο κος Γεωργός, ετών 64, είναι ένας συνηθισμένος άνθρωπος κατά τ'άλλα, μόνο που μάλλον θέλει πιεσόμετρο κατά παραγγελία για να μετρήσει την αρτηριακή του πίεση. Τα κοινά σφυγμομανόμετρα που χρησιμοποιούνται για την περίσταση πολλές φορές δεν διαθέτουν την κλίμακα τιμών που απαιτείται για να καταγράψουν την πιεσή του που φτάνει τα 300 mmHg (τιμή 30) ή και παραπάνω μερικές φορές. Πολλές φορές είναι αδύνατο να δοθεί ακριβής απάντηση σχετικά με το πόση είναι η αρτηριακή πίεση αυτού του ανθρώπου, δεδομένης της ανεπάρκειας των οργάνων μέτρησης που προαναφέραμε!! Μιλάμε για ύψη δυσθεώρητα...

Αυτές οι υπερβολικά υψηλές τιμές αρτηριακής πίεσης είναι διαπιστωμένες εδώ και χρόνια για τον συγκεκριμένο άνθρωπο και όπως φαίνεται δεν έχουν κάποια άλλη επίδραση στην υγεία του πέρα από την ευφορία που προκαλούν στον ίδιο και στους γνωστούς του (πιθανώς και εξαιτίας της αμηχανίας και της απορίας που βλέπουν να διαγράφεται στα μάτια του ανυποψίαστου γιατρού που κάθε φορά καλείται να έλθει αντιμέτωπος με αυτό το παράδοξο της ανθρώπινης φυσιολογίας)! Αντικειμενικά - σύμφωνα με τις μετρήσεις - ο κος Γεωργός θεωρείται ότι πάσχει από βαρύτατη υπέρταση όμως δεν παρουσιάζει καμία από τις γνωστές επιπλοκές της κατάστασης αυτής που στην περίπτωσή του θα ήταν αναμενόμενες, αν όχι βέβαιες! Ένας συνηθισμένος άνθρωπος σε τιμές αρτηριακής πίεσης μικρότερες από αυτές που αναφέρονται ότι έχουν μετρηθεί στον συμπαθή αυτόν άνθρωπο θα παρουσίαζε σίγουρα κάτι από το φάσμα των εγκεφαλικών αγγειακών επεισοδίων, καρδιακή ανεπάρκεια ή ακόμη και θα υπέκυπτε στο μοιραίο... Ο κος Γεωργός όμως όχι μόνο αψηφά όλα τις σχετικές ιατρικές στατιστικές, αλλά αναφέρει ότι αισθάνεται περίφημα και ότι μόνον τα χάπια που παίρνει (για την πίεση προφανώς...) τον κάνουν και αισθάνεται κάπως άσχημα. Εμφανισιακά εξάλλου έχει την εικόνα ενός υγειούς ανθρώπου της ηλικίας του.

Το φαινόμενο αυτού του ανθρώπου απασχολεί κατά καιρούς τα δελτία ειδήσεων - πώς θα γινόνταν εξάλλου διαφορετικά - και τελευταίως ομάδα γιατρών δηλώνει ότι επιθυμεί να διερευνήσει και να δώσει εξήγηση στο μυστήριο.

ES: Η περίπτωση αυτού του ανθρώπου όπως και αρκετές άλλες που έχουν κατά καιρούς αναφερθεί (θυμόμαστε ανάμεσα στ'άλλα την ιστορία μίας γυναίκας στην Ισπανία που επιβίωνε επί χρόνια καταναλώνοντας μόνο αγιασμό και τίποτα άλλο) είναι από τις καταστάσεις αυτές όπου η ίδια η ανθρώπινη φύση έρχεται να δώσει μία γερή γροθιά στην αίσθηση που ίσως έχουμε για την απόλυτη γνώση της λειτουργίας των βιολογικών οργανισμών, ειδικά αυτόν του είδους μας. Φαίνεται πως σαν όντα διαθέτουμε παρακαταθήκες δυνάμεων, δυνατοτήτων και ικανοτήτων που ίσως ούτε καν φανταζόμαστε, τις οποίες και ενεργοποιούμε κάποιες φορές για ανερμήνευτους λόγους το συνηθέστερο! Αρκετές φορές φαίνεται πως το βιολογικό ρομπότ που είναι το ανθρώπινο σώμα παραδίδει τον έλεγχο σε νόμους ανώτερης τάξης από αυτούς που το διέπουν!

Τι άλλο μπορούμε να πούμε για την περίπτωση: ευχόμαστε ειλικρινά στον κο Γεωργό να συνεχίσει να ζει ανεπηρέαστος την παράδοξη υγεία του για πολλά χρόνια και ίσως να βοηθήσει με την δική του περίπτωση να εξιχνιαστεί κάποιο τμήμα αυτών των κρυμμένων δυνάμεων!! < ES

 

 
(σημείωση: Το παραπάνω περιστατικό δεν αποτελεί προϊόν έρευνας του ESOTERICA.gr. Προέρχεται από άλλες πηγές για την εγκυρότητα των στοιχείων και της έρευνας των οποίων δεν μπορούμε να αποφανθούμε με απόλυτο τρόπο.
Η πληρότητα όμως της δημοσιογραφικής κάλυψης των γεγονότων, το πλήθος καθώς και η ποιότητα των πληροφοριών που προέρχονται από αυτές τις τρίτες πηγές καλύπτουν τουλάχιστον το ελάχιστο των προϋποθέσεων που θέτουμε για να συμπεριληφθούν στον κατάλογο των ΝΕΩΝ του ESOTERICA.gr.
)


Προσθέστε: Σχόλια - Παρατηρήσεις - Δικές σας απόψεις,

στην διεύθυνση arthra@esoterica.gr

ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΣΕΛΙΔΑ