Πείραμα δοκιμής παραψυχολογικών ικανοτήτων


Πολλοί άνθρωποι σ' όλα τα μήκη και πλάτη της υφηλίου ισχυρίζονται ότι κατέχουν παραψυχολογικές δυνάμεις. Κατά πόσο όμως είναι διατεθειμένοι να αποδείξουν κάτι τέτοιο, δοκιμάζοντας την αποτελεσματικότητά τους;

Κι όμως ... 140 εθελοντές του είδους, προσφέρθηκαν να συμμετάσχουν σ' ένα πείραμα όπου θα δοκιμαστούν για να αποδείξουν "του λόγου το αληθές".

Το πείραμα διευθύνεται από την Παραψυχολογική Μονάδα Koestler του Πανεπιστημίου του Εδιμβούργου. Οι εθελοντές θα απομονωθούν σ' ένα χώρο όπου αρχικά θα κλιθούν να "αποκοπούν" απ' τον έξω κόσμο, ακούγοντας μουσική χαλάρωσης. Κατόπιν, και για 15 λεπτά θα ακούν "λευκό ήχο" ενώ θα προσπαθούν να συλλάβουν με το νου μια εικόνα που θα τους σταλεί τις επόμενες μέρες ... ταχυδρομικά στο σπίτι και η οποία θα έχει διαλεχτεί στην τύχη από ένα υπολογιστή. Αν η φωτογραφία που θα λάβουν έχει κάποια ομοιότητα με αυτή που δήλωσαν στο πείραμα ότι "είδαν", τότε ίσως να είναι ... ικανοί να προβλέψουν το μέλλον!

Οι παραψυχολόγοι πάντως παραδέχονται ότι απαιτείται μεγάλος αριθμός εθελοντών για να αποκλειστεί η πιθανότητα της τυχαίας επιτυχίας και να επιβεβαιωθεί ότι κάποιοι όντως διαθέτουν αυτές τις δυνατότητες. Αν τα ποσοστά είναι μάλιστα υψηλά ... τότε μάλλον θα μπορούν να μιλήσουν για μια κρυμμένη δύναμη της ανθρωπότητας, μια δύναμη ... στα σπάργανα που ίσως πρόκειται σαν είδος να αποκτήσουμε εξελικτικά.

http://www.scotlandonsunday.com/scotland.cfm?id=783522002

 

Προσθέστε: Σχόλια - Παρατηρήσεις - Δικές σας απόψεις,

στην διεύθυνση arthra@esoterica.gr

ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΣΕΛΙΔΑ