Εναλλακτική ιατρική και στα ζώα;


H ομοιοπαθητική, η υπνοθεραπεία και η Ιαπωνική θεραπευτική τέχνη του Ρέικι, απειλούν την παραδοσιακή ιατρική τα τελευταία χρόνια.
Πιστεύεται τώρα ότι και τα ζώα μπορούν να επωφεληθούν από την συμπληρωματική ιατρική.

Ο Robert McGowan υποστηρίζει ότι περισσότερα από 50 είδη ζώων, από τα άλογα έως τα σκυλιά και τις γάτες, είναι δεκτικά στην ύπνωση. Ξεκινάει την όλη διεργασία της θεραπείας διώχνοντας το στρες και μετά χρησιμοποιεί την φημισμένη μέθοδο του Ρέικι για να θεραπεύσει την ασθένειά τους.

Πίσω στη ζωή

Ο Robert McGowan θυμάται τότε που βοήθησε ένα σκυλί ράτσας σπάνιελ που είχε παραλύσει, απλά χαϊδεύοντάς το. Χρειάστηκε να κάνει ρέικι για πέντε ώρες στο σκυλί έως αυτό να μπορέσει να σταθεί όρθιο. Μετά από μερικές επισκέψεις το σκυλί μπορεσε να ζήσει μια φυσιολογική ζωή. Ωστόσο ο Robert McGowan υποστηρίζει ότι ο ίδιος δεν είναι κτηνίατρος και ότι θα έπρεπε να έρχονται σε αυτόν αφού πρώτα εξαντλήσουν τις θεραπείες της ορθόδοξης ιατρικής. Πιστεύει ότι μπορεί να θεραπεύσει εκεί που οι παραδοσιακές μέθοδοι
αποτυγχάνουν.

Ωστόσο ο John Lawrence, ένας εκπαιδευτής της σχολής Ουάσινκτον για κλινικήκαι ανώτερη Υπνοθεραπεία στο Μάντσεστερ υποστηρίζει ότι η θεραπεία αυτή δεν είναι τόσο περίεργη αφού ο κος Robert McGowan απλά χρησιμοποιεί θεραπείες ομοιοπαθητικής που είναι πολύ αποτελεσματικές σε ζώα. Ο Robert McGowan υποστηρίζει ότι δυστυχώς η υπνοθεραπεία αντιμετωπίζει πρόβλημα εικόνας εξαιτίας κάποιων υπνωτιστών.

Στην πραγματικότητα δεν μπορείς να εξαναγκάσεις κανένα να κάνει κάτι που δεν θέλει όταν είναι υπό την επήρεια ύπνωσης και το ίδιο ισχύει και για τα ζώα. Ο Koς Lawrence υποστηρίζει ότι στην πραγματικότητα η θεραπεία αυτή είναι ένας συνδυασμός της ενέργειας του ήχου και της θεραπευτικής ενέργειας. Οι γητευτές των αλόγων ουσιαστικά κάνουν κάτι παρόμοιο με την μόνη διαφορά ότι χρησιμοποιούν και την φυσική επαφή, ενώ πραγματικά δεν είναι απαραίτητη.


http://news.bbc.co.uk/1/hi/scotland/3071373.stm

Δείτε κι άλλες συναρπαστικές ειδήσεις και έρευνες από τον χώρο του Ανεξήγητου, του Εσωτερισμού και της Μεταφυσικής

Στείλτε τα δικά σας σχόλια και παρατηρήσεις στο arthra@esoterica.gr

ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΣΕΛΙΔΑ