Barcode και 666

Ο αριθμός του "θηρίου" της "Αποκάλυψης" δεν βρίσκεται στο Barcode

Μια απ' τις πιο γνωστές και διαδεδομένες εσχατολογικές και Αποκαλυπτικές ιδέες, που κυκλοφορούν στις μέρες μας, είναι η ύπαρξη του αριθμού 666 (του αριθμού του Αντίχριστου σύμφωνα με την "Αποκάλυψη" του Ιωάννη) στο σύστημα αναγνώρισης γραμμικών κωδίκων (Barcode ή Universal Product Code, UPC-A) που αναγράφεται πλέον σε όλα τα προϊόντα που κυκλοφορούν στην αγορά ανά την υφήλιο. Σύμφωνα όμως με τον Robert Harris, ο ισχυρισμός αυτός δεν ευσταθεί!

Κάνοντας μια ανάλυση του συστήματος UPC-A, βλέπουμε ότι ο αριθμός 6 αναπαριστάται με δύο κάθετες λεπτές μπάρες που βρίσκονται σχεδόν πάνω απ' το ψηφίο 6, κάθε φορά που αυτό εμφανίζεται στον σειριακό αριθμό ενός προϊόντος (βλ. το παρακάτω σχήμα).


Όμως και η αρχή κάθε barcode σηματοδοτείται με δύο κάθετες λεπτές μπάρες και το ίδιο ακριβώς συμβαίνει και με το τέλος του. Έτσι πιστεύεται ότι κάθε barcode αρχίζει και τελειώνει με ένα "6" και περιέχοντας και ένα ενδιάμεσο "6" στην ενδιάμεση ακολουθία ψηφίων, σχηματίζεται τελικά το … σατανικό 666 (βλ. ξανά το παραπάνω σχήμα).

Όμως η αλήθεια είναι πιο … σύνθετη! Μια πιο προσεκτική ματιά δείχνει ότι, και οι μπάρες δεν είναι του ίδιου πάχους, αλλά και ότι, τα κενά μεταξύ τους ποικίλουν. Κι αυτό επειδή κάθε ψηφίο στο σύστημα UPC-A, αποτελείται 4 χαρακτηριστικά: 2 μπάρες και 2 κενά.

Άλλο χαρακτηριστικό είναι ότι ένας barcode διαιρείται σε ένα δεξί και σε ένα αριστερό τμήμα. Το αριστερό αποτελείται από 5 ψηφία που δηλώνουν την ταυτότητα του κατασκευαστή, ενώ το δεξιό τμήμα από άλλα 5 ψηφία που δηλώνουν τον κωδικό του προϊόντος. Επιπλέον κάθε ψηφίο αναπαριστάται με διαφορετικό τρόπο στο αριστερό και στο δεξί τμήμα του barcode! Προσέξτε στα δύο παρακάτω σχήματα ότι όταν το "6" εμφανίζεται στο δεξί τμήμα του barcode, αναπαριστάται ως "μία λεπτή μπάρα, ένα λεπτό κενό, μία λεπτή μπάρα και ένα πολύ φαρδύ κενό", ενώ όταν εμφανίζεται στο αριστερό τμήμα αναπαριστάται ως "ένα λεπτό κενό, μία λεπτή μπάρα, ένα λεπτό κενό και μία μια πολύ φαρδιά μπάρα".

Η αναπαράσταση αυτή επιτρέπει στα μηχανήματα ανάγνωσης barcode να μπορούν να διαβάσουν τον κωδικό του προϊόντος, άσχετα από ποια πλευρά θα αναγνωστεί αυτός. Ειδικά αυτό μπορεί να γίνει κατανοητό στο σχήμα παρακάτω που περιέχει αποκλειστικά το ψηφίο "6".


 

Ακόμη, τα στοιχεία που σηματοδοτούν την αρχή και το τέλος ενός barcode αποτελούνται από 3 χαρακτηριστικά και όχι 4, ώστε να μην αντιστοιχούν σε κανένα ψηφίο απ' το 0 ως το 9. Έτσι δεν υπάρχει περίπτωση να εμφανίζεται κάποιο εξάρι στην αρχή ή στο τέλος ενός barcode.

Τέλος το αριστερό απ' το δεξί τμήμα χωρίζονται από άλλο ένα στοιχείο που έχει 5 σταθερά χαρακτηριστικά και έτσι ούτε κι αυτό μπορεί να αναπαριστά κάποιο ψηφίο απ' το 0 ως το 9.

Θα πρέπει επίσης να τονιστεί ότι για τον σχηματισμό των ψηφίων από 0 έως 9, χρησιμοποιούνται 4 διαφορετικά πάχη γραμμών και κενών (απ' το πάχος "1" ως το πάχος "4"). Έτσι για παράδειγμα το ψηφίο 3 σχηματίζεται από διαδοχικές γραμμές και κενά πάχους αντίστοιχα 1-4-1-1, ενώ το 6 όπως είδαμε και πιο πάνω από διαδοχικές γραμμές και κενά πάχους αντίστοιχα 1-1-1-4.

Για περαιτέρω κατανόηση, δείτε παρακάτω σε μεγέθυνση τον αρχικό γραμμικό κώδικα με την αναλυτική παρουσίαση των ψηφίων του.


Για άλλη μια φορά λοιπόν, η γνώση και η εξήγηση νικούν την πρόληψη.

Για περισσότερες λεπτομέρειες δείτε το αναλυτικό άρθρο του Robert Harris στη διεύθυνση:
http://www.virtualsalt.com/barcode.htm

Δείτε κι άλλες συναρπαστικές ειδήσεις και έρευνες από τον χώρο του Ανεξήγητου, του Εσωτερισμού και της Μεταφυσικής

Στείλτε τα δικά σας σχόλια και παρατηρήσεις στο arthra@esoterica.gr

ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΣΕΛΙΔΑ