Καινούργιος Σχηματισμός στην "Μέκκα" των Αγρογλυφικών του Sussex !

του Andy Thomas
(αναφορά αγρογλυφικού: 1 Ιουνίου 2003)

Σ.Τ.Μ.: Όλα μπορείς να τα διαβάσεις σχετικά με τα αγρογλυφικά!
Από συνωμοσιολογικά σενάρια, οικονομικές προεκτάσεις, αποσυμβολισμούς κάθε είδους, μέχρι το Αθάνατο Αγγλικό πνεύμα, που μέσα από τους μυστηριώδεις σχηματισμούς των αγρογλυφικών παρατηρεί την αισθητική και κάνει αντίστοιχες παρατηρήσεις! Παρακαλώ προσέξτε ότι το παρακάτω άρθρο δεν επικεντρώνεται τόσο στη ερμηνεία της καταγωγής των αγρογλυφικών, ή τον αποσυμβολισμό των σχημάτων, όσο στην ποιότητα τους, στο χρώμα, στην υφή και σε άλλες τέτοιες ποιότητες. Είναι πια οι Άγγλοι τόσο συνηθισμένοι στο να βλέπουν αγρογλυφικά, που αντί να τα παρατηρούν με έκπληξη και απορία, τα έχουν βάλει στη ζωή τους σαν αντικείμενα τέχνης προς ανάλυση;
Φ.Τ.

ΕΚΘΕΣΗ: Ένα καινούργιο αγρογλυφικό έχει εμφανιστεί στον ίδιο αγρό, που εμφανίστηκε το σχέδιο με τις δύο λαβές τον Ιούνιο του 2002, σχεδόν ακριβώς στο ίδιο σημείο. Το Sompting αποτελεί για την περιοχή Sussex της Μεγάλης Βρετανίας τη "Μέκκα" των αγρογλυφικών από το 1990. Ο αγρός βρίσκεται δίπλα από την εθνική οδό A27, που οδηγεί νότια και την πάροδο Halewick ανατολικά, αν και το αγρογλυφικό δεν γίνεται εύκολα αντιληπτό από το δρόμο εάν κάποιος δεν έχει υπόψην του το τι πρόκειται να δει. Μία καλύτερη θέα μπορεί να επιτευχθεί από το γειτονικό αγρόκτημα προς Βορράν, που βρίσκεται πάνω σε ένα λόφο. Οι κάτοικοι της περιοχής αναφέρουν ότι ο αγρός ήταν κενός την προηγούμενη νύχτα, προσδιορίζοντας κατά συνέπεια την 1η Ιουνίου ως την ακριβή ημερομηνία της εμφάνισης του αγρογλυφικού.

Το αγρογλυφικό μοιάζει με ακτινωτό τροχό με έναν κεντρικό κυκλικό πυρήνα 42 πόδια διάμετρο. Ο πυρήνας περιβάλλεται από έναν δακτύλιο, που αποτελείται από έξι κύκλους διαμέτρου 23 ποδιών, σε κανονικά διαστήματα μεταξύ τους, οι οποίοι ενώνονται με μία κυκλική ζώνη. Από τον εξωτερικό περιμετρικό κύκλο, διαμέτρου 202 ποδιών, ξεκινούν 12 κυκλικές πορείες που συναντιόνται μεταξύ τους και σε απόσταση 2 ποδιών από τον εσωτερικό δακτύλιο. Όλα τα μέρη του σχηματισμού είναι διατεταγμένα αριστερόστροφα, με εξαίρεση τον εξωτερικό δακτύλιο, που είναι δεξιόστροφος, αν και υπάρχει ένα πολύ λεπτό δακτυλίδι σπαρτών στην εξωτερική του πλευρά, που είναι επίσης αριστερόστροφο. Υπάρχουν κάποια σημεία στο σχηματισμό, όπου οι φορές των λυγισμένων μίσχων συναντούν με αντίστροφη φορά τους μίσχους του περιβάλλοντος του αγρού, δημιουργώντας περίπλοκα και ενδιαφέροντα σχήματα με δυναμισμό.

Το σιτάρι είναι ακόμα αρκετά άγουρο και έτσι έντονα πράσινο, με τη διακριτική λευκογάλανη γυαλάδα στους μίσχους, η οποία εξατμίζεται μόλις την ακουμπήσεις. Ένα μεγάλο μέρος των σπαρτών δεν βρίσκεται εξ ολοκλήρου οριζοντιωμένο στο έδαφος, φανερώνοντας έτσι την επαναφορά των μίσχων στην προηγούμενη κατάστασή του, ήδη μία μέρα μετά την εμφάνιση του αγρογλυφικού. Δεν φαίνεται λοιπόν να έχει προκληθεί καμία ζημία στους μίσχους. Υπάρχουν ωστόσο ένα ή δύο σημεία, όπου τα σπαρτά είναι πιο οριζοντιωμένα, απ' ότι στο σύνολο του αγρογλυφικού.

Ο συγκεκριμένος αγρός είναι καλά φωτισμένος κατά τη διάρκεια της νύχτας από τα φώτα του δρόμου, ένα γεγονός που θα καθιστούσε οποιαδήποτε ανθρώπινη επιχείρηση για τη δημιουργία του αγρογλυφικού τρομερά ριψοκίνδυνη υπόθεση. Επιπλέον, ο αγρός περιβάλλεται από σπίτια και ένα μπαρ από τις τρεις του πλευρές. Εντελώς συμπτωματικά ο ιδιοκτήτης του μπαρ το είχε κάνει προσωπική του σημαντική υπόθεση να φυλάει τον αγρό και έτσι να φωνάζει την αστυνομία με την οποιαδήποτε εμφάνιση ανθρώπου μέσα από το χωράφι.

Ερευνήσαμε το αγρογλυφικό κατά τη διάρκεια καταρρακτώδους βροχής, με αστραπές να φωτίζουν τον ουρανό από πάνω μας και αναρωτηθήκαμε, όντας σε έναν ανοιχτό χώρο, εάν θα γινόμασταν οι πρώτοι άνθρωποι που θα είχαν κεραυνοβοληθεί μέσα σε ένα μυστηριώδες αγρογλυφικό, αλλά ευτυχώς δεν μας δόθηκε η τιμή να γίνουμε ήρωες!

Με αυτή την τελευταία εμφάνιση μυστηριώδους σχηματισμού σε αγρό, τα αγρογλυφικά στην περιοχή Sussex φτάνουν τα τέσσερα, και είναι ήδη μόλις αρχές του Ιουνίου. Αποτελεί ρεκόρ για την περιοχή η εμφάνιση τόσων πολλών αγρογλυφικών, τόσο νωρίς...

από τον Andy Thomas
μετάφραση/απόδοση: Φ.Τ.

http://www.cropcircleconnector.com/2003/sompting/sompting2003a.html

Δείτε κι άλλες συναρπαστικές ειδήσεις και έρευνες από τον χώρο του Ανεξήγητου, του Εσωτερισμού και της Μεταφυσικής

Στείλτε τα δικά σας σχόλια και παρατηρήσεις στο arthra@esoterica.gr

ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΣΕΛΙΔΑ