To 4 είναι η απάντηση στο μυστήριο της ζωής.


Οι επιστήμονες ανακάλυψαν μια πολύ απλή μαθηματική σχέση που συνδέει όλη τη φύση, από το μικρότερο κύτταρο ως τα τεράστια δάση του Αμαζονίου.

Οι σχέσεις αυτές βασίζονται στις τρεις διαστάσεις του φυσικού κόσμου, το μήκος, το βάθος και το πλάτος, και σε κάτι άλλο που όλα μαζί φτιάχνουν τον αριθμό 4.

«Το τέσσερα είναι ο μαγικός αριθμός της ζωής» λέει ο Dr. G. West του Ινστιτούτου Santa Fe στο Νέο Μεξικό.

Ο Dr. West μαζί με τους οικολόγους James Brown και Brian Enquist ανακάλυψαν περισσότερες από 50 βιολογικές σχέσεις όπως αυτή ανάμεσα στην αναλογία του μεγέθους του σώματος και της καρδιάς που βασίζεται σε αριθμούς που βγαίνουν από σναλογίες με παράγοντα τον αριθμό 4.

«Εάν είσαι 16 φορές μεγαλύτερος από τον σκύλο σου, η αναλογία της καρδιάς σου είναι η μισή από αυτή του σκύλου σου.» λέει ο Dr. West.

Το μέσο μέγεθος του σώματος και η διάρκεια της ζωής επίσης συσχετίζονται με αυτή την αναλογία. Αν συνδυάσουμε αυτές τις δύο σχέσεις θα βρούμε ότι η καρδιά κάθε θηλαστικού χτυπά κατά προσέγγιση το ίδιο συχνά στο μέσο όρο ζωής του, άσχετα από το αν είναι σκύλος ή άνθρωπος ή ποντίκι ή ελέφαντας. Πιστεύει ότι αυτή η ομοιομορφία οφείλεται στο ότι κάθε ζωντανό πλάσμα αποτελείται από δίκτυα που μεταφέρουν αίμα, αέρα και άλλες θρεπτικές ουσίες.

Καθώς ο οργανισμός μεγαλώνει, το δίκτυο διανομής μεγαλώνει περισσότερο από όσο θα περιμέναμε, σαν να είχε μια τέταρτη διάσταση. Αυτή η αύξηση αντιστοιχεί στο 4.

Το 4 αντιπροσωπεύει το 3+1 , όπου το 3 είναι οι διαστάσεις του χώρου στον οποίο ζούμε.

http://www.nzherald.co.nz/storydisplay.cfm?storyID=
3513428&thesection=news&thesubsection=general

Δείτε κι άλλες συναρπαστικές ειδήσεις και έρευνες από τον χώρο του Ανεξήγητου, του Εσωτερισμού και της Μεταφυσικής

Στείλτε τα δικά σας σχόλια και παρατηρήσεις στο arthra@esoterica.gr

ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΣΕΛΙΔΑ