ΟΙ ΚΙΝΕΖΟΙ ΕΞΕΡΕΥΝΗΣΑΝ ΤΗΝ ΑΦΡΙΚΗ ΠΡΙΝ ΤΟΥΣ ΕΥΡΩΠΑΙΟΥΣ !

Συνηθίζουμε να χρονολογούμε την ανακάλυψη ή την εξερεύνηση ηπείρων με κριτήριο πότε κάποιος ευρωπαίος έκανε κάτι τέτοιο. Τώρα όμως φαίνεται ότι τους ευρωπαίους τους είχαν προλάβει οι Κινέζοι … Τουλάχιστον όσον αφορά στην εξερεύνηση της Αφρικής.

Απόδειξη για το γεγονός αποτελεί ένας αρχαίος κινέζικος χάρτης που παρουσιάστηκε πρόσφατα στο κοινοβούλιο της Νότιας Αφρικής. Ο χάρτης "Da Ming Hun Yi Tu" της μεγάλης δυναστείας των Μινγκ, παρουσιάζει τον ποταμό Νείλο, την περιοχή των βουνών Drakensberg της Ν. Αφρικής. Το εντυπωσιακό είναι ότι ο χάρτης χρονολογείται στο 1389, αρκετές δεκαετίες πριν ταξιδέψουν στην Αφρική οι πρώτοι ευρωπαίοι εξερευνητές !!!

Στο χάρτη διακρίνεται επίσης μια τεράστια λίμνη που καλύπτει σχεδόν τη μισή ήπειρο. Αν αυτό σήμερα φαίνεται εξωπραγματικό - μιας και η πιο μεγάλη λίμνη της Αφρικής είναι η Βικτόρια - υπάρχουν παραδόσεις των Αράβων που αναφέρουν ότι, νότια της Σαχάρας βρίσκονταν μια μεγάλη λίμνη μεγαλύτερη της Κασπίας !

Ο χάρτης αυτός βρίσκονταν κλειδωμένος κάπου στο Πεκίνο ως την πτώση του τελευταίου κινέζου αυτοκράτορα το 1924 και ως τότε ελάχιστοι γνώριζαν την ύπαρξή του.

Παρόλα αυτά δεν υπάρχουν ίχνη κάποιας εξερεύνησης απ’ τους κινέζους στην αφρικανική ήπειρο, αν και για κάποιους ιστορικούς αυτό είναι φυσιολογικό, επειδή τέτοιους είδους κατορθώματα γίνονταν στο όνομα και για τη δόξα του κινέζου αυτοκράτορα, δίχως να έχουν απαραίτητα ιμπεριαλιστικούς ή εμπορικούς σκοπούς (όπως εξελίχθηκε η κατάσταση με τους ευρωπαίους).

Επιπλέον, τώρα τελευταία κάποιες ενδείξεις συνηγορούν στην άποψη ότι κινέζοι ναυτικοί είχαν κάνει τον παράπλου της αφρικανικής ηπείρου πολύ πριν το 1488, χρονιά που ο Ντιάζ θεωρείται ότι πέρασε για «πρώτη φορά» το ακρωτήριο της Καλής Ελπίδος (το νοτιότερο άκρο της Αφρικής).

Και σαν κερασάκι στην τούρτα, ο Gavin Menzies στο βιβλίο του «1421» που κυκλοφόρησε πρόσφατα, υποστηρίζει ότι ο κινέζος ναύαρχος Zheng He έκανε τον γύρo του κόσμου … ένα αιώνα πριν τον Μαγγελάνο !!! Ο ίδιος ναύαρχος φέρεται να έχει επισκεφτεί την Ινδία, τον περσικό κόλπο και τη Σομαλία.

Μήπως τελικά, οι ευρωπαίοι δεν είναι και τόσο … πρωτοπόροι;

http://cooltech.iafrica.com/science/184409.htm

Δείτε κι άλλες συναρπαστικές ειδήσεις και έρευνες από τον χώρο του Ανεξήγητου, του Εσωτερισμού και της Μεταφυσικής

Στείλτε τα δικά σας σχόλια και παρατηρήσεις στο arthra@esoterica.gr

 

ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΣΕΛΙΔΑ