Επιστήμονες αναζητούν πιθανή επικοινωνία με... φαντάσματα

 

Επιστήμονες στο Πανεπιστήμιο Purdue αυτή τη στιγμή εκτελούν ένα πείραμα, το οποίο αν τελικά πετύχει, θα αποδειχθεί ότι υπάρχουν και άλλες παράλληλες διαστάσεις, και επομένως ίσως και φαντάσματα.

Οι ερευνητές επανέλαβαν πολλές φορές το εξής πείραμα: τοποθέτησαν δύο πλάκες νικελίου σε κενό αέρος, και μετρούσαν συνεχώς την ενέργεια που δημιουργούνταν καθώς οι πλάκες ερχόταν όλο και πιο κοντά μεταξύ τους.

Ο Δρ. Ephraim Fischbach , επικεφαλής του προγράμματος, είπε ότι όταν οι δύο πλάκες τελικά ενώνονται, η περιοχή γύρω τους φορτίζεται έντονα από όλα τα ηλεκτρομαγνητικά πεδία που μπορούν να διαπεράσουν το μέταλλο.

Οι δύο πλάκες νικελίου είναι ίδιες, εκτός από το ότι η μία περιέχει 6 επιπλέον νετρόνια. Αυτό σημαίνει ότι οποιαδήποτε διαφορά δυναμικού παρατηρηθεί μεταξύ των δύο πλακετών αποτελεί απόδειξη της ύπαρξης μιας άγνωστης δύναμης, πιθανόν από μια άλλη διάσταση.

Ο Fischbach είπε ότι η νέα ανακάλυψη δεν είναι μια μηχανή φαντασμάτων (βλέπε ghostbusters !) αλλά αν τελικά με το πέρας των πειραμάτων όλα καταλήξουν σύμφωνα με το σχέδιο, ίσως αποτελέσει μια μηχανή για επικοινωνία με όντα άλλων διαστάσεων.

Η τελευταία αυτή ανακάλυψη του Δρ. Fischbach παρουσιάστηκε στο τελευταίο τεύχος του περιοδικού "Physical Review Letters".

http://www.ncbuy.com/news/wireless_news.html?qdate
=2002-11-01&nav=VIEW&id=4B17BF7P603021101

Δείτε κι άλλες συναρπαστικές ειδήσεις και έρευνες από τον χώρο του Ανεξήγητου, του Εσωτερισμού και της Μεταφυσικής

Στείλτε τα δικά σας σχόλια και παρατηρήσεις στο arthra@esoterica.gr

 

ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΣΕΛΙΔΑ