ΝΕΟ ΕΙΔΟΣ ΥΛΗΣ ΠΟΥ ... ΕΞΙΣΟΡΡΟΠΕΙ ΤΟ ΣΥΜΠΑΝ !


Έως τώρα είχατε ίσως ακούσει για την ύπαρξη του ζεύγους «ύλης» και «αντι-ύλης», μέσα από τις πιο σύγχρονες θεωρίες της Φυσικής του 20ου αιώνα. Ίσως όμως θα πρέπει σιγά – σιγά να εξοικειώνεστε και με την έννοια της ΣΥΜΜΕΤΡΙΚΗΣ (ΠΑΡΑΛΛΗΛΗΣ) ΥΛΗΣ (Mirror Matter).

Η «συμμετρική ύλη» είναι κατά κάποιο τρόπο η «αντανάκλαση» της φυσιολογικής ύλης, κάτι σαν μια παράλληλη σειρά μορίων ικανή και απαραίτητη για να υπάρχει ισορροπία στο σύμπαν.

Οι θεωρητικοί της Φυσικής έχουν αρχίσει να πειραματίζονται με το νέο είδος ύλης και μάλιστα οι Αυστραλοί Robert Foot και Saibal Mitra του Πανεπιστημίου της Μελβούρνης δηλώνουν ότι εντόπισαν δείγματα «συμμετρικής ύλης» στον αστεροειδή Έρωτα.

Γενικά πάντως οι απόψεις των θεωρητικών φυσικών συγκρούονται γύρω από την συμμετρία του Σύμπαντος. Απ’ τη μία πλευρά είναι αυτοί που υποστηρίζουν ότι η αρχική συμμετρική κατάσταση του Σύμπαντος πριν την Μεγάλη Έκρηξη (Big Bang), διαταράχθηκε στη συνέχεια με αποτέλεσμα να ζούμε σε «αριστερόστροφο» Σύμπαν (έτσι φαίνεται ότι να παρουσιάζεται το σύμπαν λόγω μιας προτίμησης των μορίων να διαλέξουν την «αριστερή οδό» (σύμφωνα με τις πειραματικές παρατηρήσεις).

Αντίθετα μια άλλη μερίδα επιστημόνων υποστηρίζει ότι υπάρχει μια κοσμική ισορροπία εξαιτίας αυτής της «ύλης συμμετρίας», έτσι ώστε για κάθε μόριο ύλης να υπάρχει το «συμμετρικό» του, που εξισορροπεί την κατάσταση.

Μάλιστα ο καθηγητής Foot πιστεύει ότι, η θεωρία της συμμετρικής ύλης είναι κατάλληλη για την εξήγηση της ύπαρξης της Σκοτεινής Ύλης, ύλης της οποίας την ύπαρξη έχει δεχθεί και μελετά η σύγχρονη επιστήμη, αλλά που είναι αόρατη και μπορεί μόνο να ανιχνευτεί μέσω των βαρυτικών συνεπειών της στο χώρο.

Οι Foot και Mitra θεωρούν ότι η «συμμετρική ύλη» είναι η αιτία κάποιων μορφολογικών σχηματισμών που παρατηρούνται πάνω στον Έρωτα όπως αυτοί καταγράφηκαν από τις παρατηρήσεις του διαστημικού οχήματος Near-Shoemaker τον Οκτώβρη του 2000.

Με βάση επίσης την «συμμετρική ύλη» εξηγούν μια περίεργη δύναμη που δέχονται τα διαστημικά οχήματα Pioneer 10 και 11 στην πορεία τους μέσα στο ηλιακό σύστημα και η οποία – αν και ανεπαίσθητη – φαίνεται να καθυστερεί την πορεία τους. Μάλιστα τη δύναμη αυτή δέχονται και τα δύο οχήματα αν και είναι σε αντίθετες ζώνες του ηλιακού συστήματος.

Άλλα φαινόμενα που ίσως εξηγούνται – κατά τους Foot και Mitra - με την ύπαρξη «συμμετρικής ύλης» είναι η μυστηριώδης έκρηξη στη Σιβηρία το 1908 καθώς και η πρόσφατη εμφάνιση πύρινων σφαιρών στον ουρανό της Ισπανίας (1994) και της Ιορδανίας (2001).

Προς το παρόν ειδικοί επιστήμονες έχουν αναλάβει την πειραματική εξέταση της θεωρίας κατά την οποία θα διεξαχθούν πειράματα και στο Ευρωπαϊκό Ινστιτούτο Πυρηνικής Ενέργειας (CERN).

http://news.bbc.co.uk/2/hi/science/nature/2463143.stm

Δείτε κι άλλες συναρπαστικές ειδήσεις και έρευνες από τον χώρο του Ανεξήγητου, του Εσωτερισμού και της Μεταφυσικής

Στείλτε τα δικά σας σχόλια και παρατηρήσεις στο arthra@esoterica.gr

ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΣΕΛΙΔΑ