Γιατί οι Maya εγκατέλειπαν τις πόλεις τους;

 

Ιστορικοί ανακάλυψαν τον λόγο για τον οποίον οι αρχαίοι Μάγια έχτισαν υπέροχες πόλεις γύρω στο 2000 π.Χ. οι οποίες ξαφνικά εγκαταλήφθηκαν από τους κατοίκους τους.

Επιστήμονες με επικεφαλής τους καθηγητές Nicholas Dunning και Vernon Scarboroughαπο στο Πανεπιστήμιο του Cincinnati ανακάλυψαν στοιχεία οικολογικής καταστροφής που εξηγούν το μυστήριο των μετακινήσεων των Μάγια. Όπως αποδεικνύεται η αλόγιστη χρήση της γης προκάλεσε την οικολογική αυτή καταστροφή.

Η πλειοψηφία των πόλεων των Μάγιας χτίζονταν γύρω από λίμνες και έλη ώστε να έχουν πρόσβαση σε νερό. Όσο όμως μεγάλωνε ο πληθυσμός των πόλεων, τόσο μεγάλωνε και η καλλιέργεια των εδαφών. Η καταστροφή των δασών για καλλιέργεια, οδήγησε στην διάβρωση και στην μόλυνση του εδάφους. Σε περιόδους βροχών το βρόχινο νερό παρέσυρε το χώμα από τις καλλιέργιες και τα αποξυλωμένα βουνά, και προκαλούσε εποχιακά έλη. Σαν αποτέλεσμα αυτό είχε την μείωση της καλλιεργίσημης γης αλλά και την μείωση του πόσιμου νερού, καθώς λάσπη κάλυπτε τα έλη.

Έτσι οι Μάγια αναγκάστηκαν να εγκαταλείψουν τις πόλεις τους, και να βρουν άλλους τόπους όπου θα υπήρχε νερό τόσο για αυτούς όσο και για τις καλλιέργειες τους…

http://www.bvalphaserver.com/modules.php?name= News&file=article&sid=5638&mode=thread&order=0&thold=0

Δείτε κι άλλες συναρπαστικές ειδήσεις και έρευνες από τον χώρο του Ανεξήγητου, του Εσωτερισμού και της Μεταφυσικής

Στείλτε τα δικά σας σχόλια και παρατηρήσεις στο arthra@esoterica.gr

 

ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΣΕΛΙΔΑ