ΜΕ ΤΗΛΕΣΚΟΠΙΟ ΘΕΛΕΙ ΝΑ ΑΠΟΔΕΙΞΕΙ Η NASA ΟΤΙ ΑΜΕΡΙΚΑΝΟΙ ΠΡΑΓΜΑΤΙ ΠΑΤΗΣΑΝ ΣΤΗ ΣΕΛΗΝΗ ΤΟ 1969


Μια απ’ τις πιο διάσημες «παγκόσμιες συνομωσίες» είναι αυτής της – δήθεν – προσεδάφισης του διαστημόπλοιου Απόλλων στη Σελήνη το 1969. Οι υποστηρικτές της συνομωσίας πιστεύουν ότι η όλη ιστορία υπήρξε ένα κατασκεύασμα της NASA και των διαστημικών υπηρεσιών των Η.Π.Α. στην προσπάθειά τους να αποδείξουν την υπεροχή των Αμερικανών έναντι των Σοβιετικών στην κούρσα της κατάκτησης του διαστήματος.

Οι ενδείξεις – αποδείξεις που προτείνουν είναι ποικίλες, όπως π.χ. το γεγονός της έλλειψης αστεριών στον – υποτιθέμενο – ουρανό της Σελήνης.

Η θεωρία έχει πάρει διαστάσεις και μάλλον φαίνεται ότι έχει εκνευρίσει τη NASA, η οποία βάλθηκε να αποδείξει το αληθές του κατορθώματός της.

Σκοπεύει λοιπόν να χρησιμοποιήσει το μεγαλύτερο τηλεσκόπιο του κόσμου, το VLT (Very Large Telescope), που βρίσκεται εγκατεστημένο στις Άνδεις για να φωτογραφήσει στην επιφάνεια της Σελήνης, απομεινάρια του διαστημικού οχήματος που μετέφερε τους πρώτους ανθρώπους που πάτησαν το πόδι τους στο δορυφόρο της Γης.

Πάντως οι υποστηρικτές της θεωρίας της συνωμοσίας – όπως ο Marcus Allen, εκδότης του περιοδικού “Nexus” -, δεν φαίνονται διατεθειμένοι να πεισθούν τόσο εύκολα. Ακόμα κι αν ανακαλυφθούν συντρίμμια του οχήματος, ισχυρίζονται ότι η NASA δεν μπορεί να αποδείξει ότι η αποστολή ήταν επανδρωμένη, και ότι όντως κάποιος άνθρωπος πάτησε το πόδι του στη Σελήνη. Υποστηρίζουν μάλιστα ότι δεν θα μπορούσε άνθρωπος να κάνει αυτό το ταξίδι, καθώς η ακτινοβολία του χώρου θα ήταν θανατηφόρα για τον άνθρωπο. Τον ισχυρισμό αυτό διαψεύδουν κατηγορηματικά ειδικοί επιστήμονες όπως ο Dr Duncan Steel του Πανεπιστημίου του Salford.
Αν μη τι άλλο, το σίγουρο είναι ότι η θεωρία της συνομωσίας μάλλον θα συνεχίσει να υπάρχει άσχετα απ’ τα ευρήματα του τηλεσκοπίου. Ίσως όμως η NASA να έχει ένα επιπλέον στοιχείο που θα συνηγορεί στο κατόρθωμα των Αμερικανών.

http://www.telegraph.co.uk/news/main.jhtml?xml=%2
Fnews %2F2002%2F11%2F24%2Fnmoon24.xml

Δείτε κι άλλες συναρπαστικές ειδήσεις και έρευνες από τον χώρο του Ανεξήγητου, του Εσωτερισμού και της Μεταφυσικής

Στείλτε τα δικά σας σχόλια και παρατηρήσεις στο arthra@esoterica.gr

ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΣΕΛΙΔΑ