ΕΞΩΓΗΙΝΟΙ Ή ΠΑΡΑΛΛΗΛΕΣ ΔΙΑΣΤΑΣΕΙΣ;

Το φαινόμενο των UFO και των «επαφών τρίτου τύπου» έχει λάβει τεράστιες διαστάσεις στην εποχή μας. Όμως πρόκειται όντως για επαφές εξωγήινων οντοτήτων με τον πλανήτη μας και τους κατοίκους του; Κάποιοι ερευνητές δεν συμφωνούν με αυτή την άποψη και παρουσιάζουν μια εναλλακτική πρόταση: όλα αυτά τα συμβάντα να αποτελούν ψυχολογικά (ή παρα-ψυχολογικά αν θέλετε) φαινόμενα που περιλαμβάνουν επαφές με άλλες, παράλληλες διαστάσεις.

Οι απόψεις αυτές υποστηρίζονται για παράδειγμα από τον διάσημο ερευνητή φαινομένων UFO, Jacques Vallee και τον συνάδελφό του Eric Davis. Μιλώντας για τα φαινόμενα αυτά – που τα ονομάζουν UAP (Unidentified Aerial Phenomena, Αγνώστου Ταυτότητας Εναέρια Φαινόμενα) – έθεσαν πρόσφατα το ερώτημα:

«Μήπως δεν πρόκειται για επαφές με εξωγήινους, αλλά παραψυχολογικά φαινόμενα που συνδέονται με παράλληλους κόσμους και στα οποία θα μπορούσαν να δώσουν εξηγήσεις οι σύγχρονες θεωρίες της Φυσικής, που αναφέρονται σε πολλαπλές διαστάσεις, κβαντικά φαινόμενα ή διαστημικές σκουληκότρυπες;»

Οι απόψεις αυτές ενισχύονται από το γεγονός ότι περιγραφές για UAP συναντάμε και σε προηγούμενους αιώνες, καθώς και στους θρύλους πολλών λαών. Εκεί όμως παίρνουν άλλη μορφή, μιας και οι περιγραφές τους σχετίζονται με την «εικόνα του κόσμου» και την κουλτούρα του κάθε λαού. Έτσι υπάρχουν διηγήσεις για εμφανίσεις όντων, άλλοτε με ανθρώπινη μορφή και άλλοτε με τη μορφή τεράτων, που προέρχονται από μυθικούς κόσμους και έρχονται σε επαφή με τους ανθρώπους για να επέμβουν στον πολιτισμό τους.

Ο Vallee λοιπόν υποστηρίζει ότι πρόκειται για οντότητες από άλλες διστάσεις, που έρχονται στη Γη για επηρεάσουν τον πολιτισμό μας. Άλλοι τα βλέπουν σαν αγγέλους, άλλοι σαν νεράιδες ή ελφ και άλλοι σαν UFO !! (Πώς αλλιώς άραγε θα μετάφραζε ένα φαινόμενο UAP ο σύγχρονος άνθρωπος που η «εικόνα του κόσμου» του περιλαμβάνει μια … διαστημική εποχή;)

Και άλλοι ερευνητές – όπως ο Keel - συμφωνούν γι’ αυτήν την «ανθρωποκεντρική» ερμηνεία που δίνουμε σήμερα στα φαινόμενα αυτά αι εικάζουν ότι οι «εξωγήινοι» δεν είναι παρά όντα από άλλες διαστάσεις, που έρχονται για να βοηθήσουν τον ανθρώπινο πολιτισμό. Το πώς εμείς μεταφράζουμε τις εμφανίσεις αυτές είναι … άλλο θέμα! (Ίσως σας έρχεται στο σκέψη η ρήση ότι: «Αν οι αγελάδες πίστευαν στο Θεό, θα τον φαντάζονταν σαν μια τεράστια, απέραντη αγελάδα»).

Πώς όμως εξηγούνται οι … πολύ κοντινές επαφές που έχουν με εξωγήινες οντότητες κάποιοι άνθρωποι ή οι αναφορές σε απαγωγές, σε μεταφορές πάνω σε διαστημόπλοια ή ακόμα και σε πειράματα που υπέστησαν κάποιοι γήινοι από εξωγήινους; Και αυτές οι αναφορές δεν είναι και λίγες !!

Και εδώ, ερευνητές σαν τον Vallee, έχουν μια απάντηση. Κάνουν λοιπόν νύξη για τη χρήση ψυχεδελικών ουσιών. Αρκετά ισχυρή ένδειξη προς την κατεύθυνση αυτή αποτελούν τα πειράματα του Δρ. Rick Strassman, ο οποίος απ’ το 1990 ως το 1995 χορήγησε σε 60 εθελοντές την ψυχεδελική ουσία “entheogen”. Η ουσία αυτή συναντάται στη φύση, σε κάποια φυτά, αλλά παράγεται και από τον ανθρώπινο εγκέφαλο !

Οι περιγραφές των εθελοντών μετά από τη λήψη μιας … γερής δόσης, περιλάμβαναν αλλοίωση αυτής της πραγματικότητας που ζούμε και ταξίδια σε άλλους κόσμους, καθώς και συναντήσεις με άλλα όντα, των οποίων οι περιγραφές μοιάζουν καταπληκτικά με αυτές των ανθρώπων που ισχυρίζονται ότι έχουν βρεθεί δίπλα σε εξωγήινους. Επίσης πολλοί εθελοντές μίλησαν για έντομα, ερπετά ή ξωτικά !!!

Τέλος, το ενδιαφέρον στην υπόθεση αυτή είναι ότι, αν και ο Δρ. Strassman, ξεκίνησε τα πειράματά του για να αποδείξει ότι τα φαινόμενα αυτά οφείλονται σε παραισθήσεις, τελικά κατέληξε στην - πολύ σοβαρή γι’ αυτόν – πιθανότητα της ύπαρξης παράλληλων κόσμων. Κόσμων που προσεγγίζονται με τον συντονισμό της ανθρώπινης συνείδησης με τη «συχνότητα» αυτών των κόσμων.

Για τον Δρ. Strassman δεν είναι τυχαίο το γεγονός ότι, οι περισσότερες «απαγωγές» συμβαίνουν νωρίς το πρωί, όταν η επίφυση μας γίνεται πιο δραστήρια … Μήπως τότε γινόμαστε περισσότερο ενορατικοί; … Μήπως τότε λειτουργεί το τρίτο μας μάτι; … Μήπως η αλήθεια για τους εξωγήινους βρίσκεται πιο κοντά απ’ ό,τι πιστεύουμε; … Ίσως και δίπλα μας !!!

Περισσότερα στους δικτυακούς τόπους:
http://www.phenomenamagazine.com/0/editorial.asp?aff_id=0&
this_cat=Altered+States&action=page&obj_id=365


και
http://www.phenomenamagazine.com/0/Editorial.asp?
this_cat=Altered+States&obj_id=393&aff_id=0

Δείτε κι άλλες συναρπαστικές ειδήσεις και έρευνες από τον χώρο του Ανεξήγητου, του Εσωτερισμού και της Μεταφυσικής

Στείλτε τα δικά σας σχόλια και παρατηρήσεις στο arthra@esoterica.gr

 

ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΣΕΛΙΔΑ