Προβλέψεις για επιστημονικά επιτεύγματα μέσα στο 2003

Ένα επιστημονικό άρθρο στο περιοδικό New Scientist που παρουσιάστηκε στην αρχή του νέου έτους, τολμάει να κάνει προβλέψεις για 12 επιστημονικά και τεχνολογικά επιτεύγματα που αναμένεται να πραγματωθούν μέσα στο 2003.

Μερικές τρανταχτές προβλέψεις είναι π.χ. η γέννηση του πρώτου μωρού κλώνου από ανθρώπινη μητέρα (πες το κι έγινε, αν δεν έχει όντως γίνει !!!), η κατασκευή μιας μηχανής τηλεμεταφοράς ή ρομπότ που θα κόβουν βόλτες στον Άρη.

Για το θέμα των κλώνων, όλοι ψάχνονται για την πιστοποίηση των ισχυρισμών των ραελιανών, ενώ αναμένεται και το πρώτο μωρό που θα γεννηθεί από τα πειράματα του ιταλού γιατρού Severino Antinori.

Απ’ την άλλη αναμένεται να κλιμακωθεί η κλωνοποίηση ζώων για παραγωγή φαρμακευτικών ειδών για ανθρώπινη χρήση. Πολύ γρήγορα στον τομέα αυτό προχωράει η ερευνητική ομάδα του καθηγητή Lewis στην Αυστραλία. Ήδη πέρσι παρήγαγε 30 κλώνους ζώων.

Όσο για τη μηχανή τηλεμεταφοράς, το New Scientist προβλέπει ότι θα είναι το αποτέλεσμα ερευνών μιας ομάδας στο πανεπιστήμιο του Άρχους στη Δανία. Αναμένεται φέτος να καταφέρουν ένα πρώτο βήμα με την τηλεμεταφορά ενός απλού αντικειμένου. Δεν αναμένεται όμως το επίπεδο τηλεμεταφοράς να φτάσει στο επίπεδο διακτίνησης των ηρώων του Star Trek. Απλά αυτό που θεωρούνταν «επιστημονική φαντασία», τείνει πλέον να γίνει σε ένα βαθμό πραγματικότητα. Ήδη, το 2002 μια ομάδα αυστραλιανών επιστημόνων κατάφερε να τηλεμεταφέρει μια ακτίνα laser και συναγωνίζονται τους Δανούς.

Όσο για την εξερεύνηση του διαστήματος: ήδη ετοιμάζονται 6 αποστολές στον Άρη με σκοπό να προσγειώσουν ρομπότ που θα εξερευνήσουν τον κόκκινο πλανήτη.

http://www.theage.com.au/articles/2003/01/01/1041196690399.html

Δείτε κι άλλες συναρπαστικές ειδήσεις και έρευνες από τον χώρο του Ανεξήγητου, του Εσωτερισμού και της Μεταφυσικής

Στείλτε τα δικά σας σχόλια και παρατηρήσεις στο arthra@esoterica.gr

ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΣΕΛΙΔΑ