Νέες λεπτομέρειες για τη λειτουργία του εγκεφάλου οδηγούν στο … «τρίτο μάτι» ;!;

Η μελέτη της δομής του ανθρώπινου εγκεφάλου συνεχώς προχωράει και δίνει νέα στοιχεία για τη λειτουργία του. Πρόσφατο άρθρο του περιοδικού Science υποστηρίζει ότι μια περιοχή ακριβώς πίσω απ’ το κούτελό μας, είναι υπεύθυνη για την αντίληψη των επιμέρους τόνων ενός μουσικού κομματιού.

Το άρθρο ήταν αποτέλεσμα μιας μελέτης ερευνητών του πανεπιστημίου του Dartmouth, οι οποίοι εκτέλεσαν ένα «μουσικό» πείραμα σε 8 εθελοντές, καταγράφοντας τη λειτουργία του εγκεφάλου τους με τη μέθοδο απεικόνισης fMRI. Η μουσική που άκουγαν περιείχε και τα 24 μείζονα και ελάσσονα μουσικά κλειδιά ακολουθώντας μοτίβα «δυτικής» μουσικής. Η γεωμετρική απεικόνιση αυτής της μουσικής είχε ουσιαστικά σπειροειδή μορφή.

Όταν κατά τη διάρκεια εκτέλεσης του κομματιού, παρέμβαλλαν στο «βάθος» ένα διαφορετικό μουσικό όργανο που δεν «κολλούσε», κατέγραψαν ότι είναι αυτή η συγκεκριμένη περιοχή του εγκεφάλου πίσω απ’ το μέτωπο που εντοπίζει τη διαφορά και το «φάλτσο». Αυτή η περιοχή «ακολουθούσε» τη μουσική και ανίχνευε τους διάφορους τόνους και καθώς δηλώνουν οι επιστήμονες, αυτή η περιοχή είναι που παρεμβαίνει για την αλληλεπίδραση μεταξύ συναισθηματικών και μη – συναισθηματικών πληροφοριών και αυτή είναι με την οποία αφομοιώνουμε τις πληροφορίες γενικότερα.

Μήπως η επιστήμη, πλησιάζει σε κάποια εγκεφαλική λειτουργία που συνδέεται μ’ αυτό που κάποιοι αρχαίοι πολιτισμοί ονόμαζαν «τρίτο μάτι», το όργανο της «6ης αίσθησης και της σοφίας»; … Ο χρόνος θα δείξει. Άλλωστε δεν θα είναι η πρώτη φορά που η σύγχρονη επιστήμη βρίσκει συνδέσμους αλήθειας με την γνώση και τη φιλοσοφία αρχαίων πολιτισμών.

http://www.sciam.com/article.cfm?chanID=sa003&
articleID=000AD6EB-D38E-1DF8-9733809EC588EEDF


Δείτε κι άλλες συναρπαστικές ειδήσεις και έρευνες από τον χώρο του Ανεξήγητου, του Εσωτερισμού και της Μεταφυσικής

Στείλτε τα δικά σας σχόλια και παρατηρήσεις στο arthra@esoterica.gr

 

ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΣΕΛΙΔΑ