Γουικανή μήνυσε δικαστήριο για την άρνηση αποδοχής της σε συνέδριο

Μια γυναίκα η οποία λειτουργεί σε μια θρησκεία που βασίζεται στη μαγεία μήνυσε το τοπικό δικαστήριο επειδή δεν δέχτηκε να βάλει το όνομα της σε μια λίστα κληρικών που είχαν προσκληθεί σε μια ανοιχτή συζήτηση.
Η Αμερικανική Ένωση Δικαιωμάτων του Πολίτη και η Ένωση για το διαχωρισμό των Εκκλησιών συμπλήρωσαν τη μήνυση εκ μέρους της Σύνθια Σίμσον. Η μήνυση κατηγορεί το τοπικό δικαστήριο του Τσέστερφιλντ για μεροληψία κατά της Σίμσον λόγω της θρησκείας της, με το κατηγορητήριο να ενισχύεται από το ότι είχαν κληθεί μόνο Χριστιανοί ιερείς.

Το μηνυτήριο αναφέρει ότι με τον τρόπο που λειτούργησε το δικαστήριο απομονώνει την Κ. Σίμσον αμαυρώνοντας ταυτόχρονα τη θρησκεία της. Αυτό δείχνει την ανικανότητα της κυβέρνησης και της εξουσίας της κοινωνίας να αποδεχθεί την ανεξιθρησκεία. Επίσης αναφέρει ότι το δικαστήριο καταπάτησε την Πρώτη Τροποποίηση περί της ελευθερίας και του διαχωρισμού των εκκλησιών και των θρησκειών καθώς και την ουσιώδη συνταγματική εγγύηση για κοινωνική ισότητα. Κάποιοι είπαν ότι γενικά δεν θα πρέπει να υποστηρίζονται τέτοιου είδους εκδηλώσεις από την πολιτεία, αλλά αν αυτό γίνει τότε δεν πρέπει να γίνονται διαχωρισμοί. Αντίθετα ο Lane Ramsey σύμβουλος της πολιτείας είπε ότι οι υπεύθυνοι του συνεδρίου μπορούν να καλέσουν όποιον θέλουν και αυτό δεν είναι ούτε διαχωρισμός ούτε ρατσισμός.

Η ίδια πολιτεία οργανώνει πολύ συχνά παρόμοια συνέδρια, με καλεσμένους διάφορους κληρικούς. Η Σίμσον είχε κάνει από τους πρώτους αίτηση για να συμπεριληφθεί στη λίστα, αλλά αυτό δεν έγινε. Ο εισαγγελέας της πολιτείας έστειλε αρνητική απαντητική επιστολή προς τη Σίμσον. Της έγραψε μάλιστα ότι οι επικλήσεις της είναι φτιαγμένες για μια θεότητα που δεν είναι σύμφωνη με την Ιουδο-χριστιανική παράδοση. Συνέχισε λέγοντας ότι σύμφωνα με τις πληροφορίες τους είναι νεο-παγανιστική και πολυθεϊστική θρηκεία με τις βάσεις της σε προ-χριστιανικές θεότητες.

Η μήνυση κλείνοντας σημείωνε ότι οι υπεύθυνοι του συνεδρίου γελειοποίησαν τόσο τη Σίμσον όσο και τη θρησκεία της. Η εφημερίδα του Richmond σε ένα άρθρο της είχε μια απάντηση από τον Renny Humphrey, αντιπρόσωπο της πολιτείας, ο οποίος είπε ειρωνικά "Ελπίζω να είναι καλή μάγισσα, σαν την Γκίλντα, τη μάγισσα στο "Μάγο του Οζ". Συνέχισε στον ίδιο τόνο λέγοντας "Πάντα υπάρχει μια ευκαιρία για να θυμόμαστε τις απόκριες". Το ίδιο άρθρο είχε μια απάντηση και από τον πρόεδρο Kelley Miller ο οποίος είπε "Δεν είναι θρησκεία, είναι μια κοροϊδία".

Πέρα από τις διάφορες απόψεις που κυκλοφορούν, η Γουίκα είναι μια θρησκεία που στηρίζεται στο σεβασμό στη Γη, τη Φύση και στους κύκλους των εποχών. Οι Γουικανοί αυτοαποκαλούνται μάγοι, παγανιστές ή νεο-παγανιστές.

http://ap.tbo.com/ap/breaking/MGALHWSFF9D.html

 

Δείτε κι άλλες συναρπαστικές ειδήσεις και έρευνες από τον χώρο του Ανεξήγητου, του Εσωτερισμού και της Μεταφυσικής

Στείλτε τα δικά σας σχόλια και παρατηρήσεις στο arthra@esoterica.gr

ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΣΕΛΙΔΑ