Γιατί τα φαντάσματα είναι

ντυμένα στα λευκά;

 


Γιατι τα φαντάσματα φοράνε λευκά;

Αυτό είναι ένα "επικερδές" ερώτημα σε κάποια μέρη της Βρετανίας, καθώς κάποιοι απασχολούνται επαγγελματικά με τη σύνταξη λιστών φαντασμάτων.


Το ερώτημα παραμένει βασανιστικό, ακόμα απ' την εποχή του Μεσαίωνα, όπου θα ήταν ασύμφορο να φοράει κανείς λευκά - κυρίως λόγω της βρωμιάς και της έλλειψης πλυντηρίων !!!

Όμως το φαινόμενο επαναλαμβάνεται σε τόσα σύγχρονα τηλεοπτικά σώου και εκπομπές, αλλά και στα φαντάσματα που στοιχειώνουν αυτοκινητόδρομους. Οι λευκοντυμένες χλωμές κυρίες κάνουν συχνά την εμφάνισή τους στη Βρετανία.


Ο αυτοκινητόδρομος με την φήμη του πιο στοιχειωμένου είναι ο Α23 μεταξύ Λονδίνου και Μπράιτον. Τα πιο γνωστά του φαντάσματα είναι ένας τύπος με λευκή καμπαρτίνα και ένας άλλος με μορφή παίκτη του κρίκετ (στα λευκά κι αυτός).


Το πιο ακραίο πρόσφατο φαινόμενο είναι η αναφορά αυτοκινήτων - φαντασμάτων, κάνοντας μερικούς να αναρωτιούνται αν πρόκειται για κάποια κατηγορία πλούσιων φαντασμάτων.

Μάλιστα … ολόλευκα αυτοκίνητα με λευκή ταπετσαρία !!! Και εδώ γεννάται άλλο ένα ερώτημα: το φάντασμα είναι ο οδηγός του αυτοκινήτου ή μήπως το φάντασμα είναι το ίδιο το αυτοκίνητο;

Κι αυτό επειδή, υπάρχουν αναφορές ότι κάποια λευκά αυτοκίνητα δεν είχαν καν οδηγό. Άραγε πιο να ήταν το τέλος ενός τέτοιου αυτοκινήτου, ώστε να καταλήξει να γίνει "φάντασμα";

Κι αν είναι έτσι τότε να περιμένουμε να στοιχειώσουν κι άλλα πράγματα: μηχανές, πλοία, σπίτια κ.λπ.


Ως τώρα λοιπόν, είχαν ακουστεί ιστορίες οδηγών που τους έκαναν ωτοστόπ φαντάσματα, αλλά μπορείτε να φανταστείτε το αντίθετο; Να σταματήσει να σας πάρει ένα αυτοκίνητο - φάντασμα και μάλιστα δίχως οδηγό ;!!

Ίσως όμως αυτό να είναι προτιμότερο, απ' το να σας βάλει στο αυτοκίνητό του ένας απ' τους πολλούς μεθυσμένους οδηγούς που οδηγούν τη νύκτα.


Το ερώτημα όμως παραμένει. Γιατί όλα τα φαντάσματα (έμψυχων ή άψυχων) προτιμούν το λευκό χρώμα;


http://www.100megsfree4.com/farshores/pft.htm


Προσθέστε: Σχόλια - Παρατηρήσεις - Δικές σας απόψεις,

στην διεύθυνση arthra@esoterica.gr

ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΣΕΛΙΔΑ