Ο Ιησούς θεράπευε με... κάνναβη;;;

Αυτό ισχυρίζεται ένας σύγχρονος ερευνητής

Μια – «γαργαλιστική» - εκδοχή παρουσιάστηκε πρόσφατα για τις θεραπευτικές ικανότητες του Ιησού … Μια εκδοχή που τον συνδέει, Αυτόν και τους μαθητές του με τη χρήση κάνναβης !

Η άποψη αυτή υποστηρίζεται σ’ ένα άρθρο του Chris Bennett στο περιοδικό “High Times”. Ο Bennett βασιζόμενος σε βιβλικές αναφορές υποστηρίζει ότι το υγρό που χρησιμοποιούσε ο Ιησούς για επαλείψεις, περιείχε το συστατικό “kaneh-bosem”, το οποίο προκύπτει από την κατεργασία της κάνναβης. Έτσι, οι ιδιότητες της κάνναβης μπορούσαν να επηρεάσουν τον οργανισμό του ασθενή μέσω της απορρόφησης από το δέρμα. Επιπλέον, άλλο παράγωγο της κάνναβης χρησιμοποιούσε ο Ιησούς σε τελετές.

Τη χρήση της κάνναβης στην ιουδαϊκή παράδοση υποστηρίζουν κι άλλοι ερευνητές, όπως ο Carl Ruck, καθηγητής κλασικής μυθολογίας στο Πανεπιστήμιο της Βοστόνης.

Δεν διστάζει μάλιστα ο κ. Bennett να αναρωτηθεί, αν θα πρέπει αυτοί που σήμερα κατηγορούν τη χρήση της κάνναβης να θεωρηθούν «αντίχριστοι», αφού ο ίδιος ο Ιησούς δίδαξε τη θεραπευτική χρήση της.

Εμείς τι να προσθέσουμε; Αφήνουμε το σχολιασμό για εσάς.

http://www.guardian.co.uk/international/story/0,3604,869273,00.html

Δείτε κι άλλες συναρπαστικές ειδήσεις και έρευνες από τον χώρο του Ανεξήγητου, του Εσωτερισμού και της Μεταφυσικής

Στείλτε τα δικά σας
σχόλια και παρατηρήσεις στο
arthra@esoterica.gr

(Σημείωση: Το παραπάνω Περιστατικό/Συμβάν ή ειδησιογραφική Πληροφορία δεν αποτελεί προϊόν έρευνας του ESOTERICA.gr. Προέρχεται από άλλες πηγές για την εγκυρότητα των στοιχείων και της έρευνας των οποίων δεν μπορούμε να αποφανθούμε με απόλυτο τρόπο.
Η πληρότητα όμως της δημοσιογραφικής κάλυψης των γεγονότων, το πλήθος καθώς και η ποιότητα των πληροφοριών που προέρχονται από αυτές τις τρίτες πηγές καλύπτουν τουλάχιστον το ελάχιστο των προϋποθέσεων που θέτουμε για να συμπεριληφθούν στον κατάλογο των ΝΕΩΝ του ESOTERICA.gr.
)

 

ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΣΕΛΙΔΑ