Ομάδα Τούρκων ζητάει την επιστροφή των οστών του Αϊ – Βασίλη !!!

Άλλοι φωνάζουν για τα «Ελγίνεια» και άλλοι για τα κόκαλα του Αϊ – Βασίλη !!! Μέσα στο γιορτινό κλίμα και κοντά στην αλλαγή του χρόνου, ακούστηκε κι αυτό … Από την Τουρκία το Ίδρυμα Santa Claus αξιώνει την επιστροφή των οστών του St. Nicholas (Αγ. Νικολάου) – απ’ τον οποίο προέκυψε ο μύθος του Santa Claus – από την Ιταλία.

Με δήλωσή του στο Associated Press, ο πρόεδρος του Ιδρύματος, Muammer Karabulut, ζητάει να επιστραφούν τα «υπόλοιπα» του St. Nicholas που βρίσκονται τώρα στο Μπάρι της Ιταλίας. Τα οστά είχαν κλαπεί τον 11ο αιώνα από πειρατές από το έδαφος της Τουρκίας.

Ο … St. Nicholas γεννήθηκε και διατέλεσε επίσκοπος στην σημερινή τουρκική πόλη Demre, τον 4ο αι. π.Χ. Ακόμα και σήμερα, πολλοί Έλληνες και Ρώσοι Ορθόδοξοι, τιμούν τη μνήμη του Αγ. Νικολάου στις 6 Δεκεμβρίου.

Φυσικά, η εκκλησία του Μπάρι, αρνείται μία τέτοια επιστροφή και δηλώνει ότι τα οστά του Αγίου είναι … μια χαρά ασφαλισμένα στη βασιλική του Αγ. Νικολάου του Μπάρι, όπου έφτασαν το 1087.

Οι Τούρκοι φαίνονται πάντως αποφασισμένοι και μέσα στο 2003, το τουρκικό Ίδρυμα θα διοργανώσει καμπάνια για την επιστροφή των οστών του Αγίου, ενώ πρόκειται να ζητήσει να εξεταστούν κάποια οστά που βρίσκονται στην Τουρκία για να διαπιστωθεί αν ταιριάζουν με αυτά στην Ιταλία, καθώς υπάρχει μία υποψία ότι ένα τμήμα του Αγίου (τα πόδια του) παρέμειναν στην Τουρκία !

Άλλο ένα … διεθνές ζήτημα ;;;

Από το Associated Press

Δείτε κι άλλες συναρπαστικές ειδήσεις και έρευνες από τον χώρο του Ανεξήγητου, του Εσωτερισμού και της Μεταφυσικής

Στείλτε τα δικά σας σχόλια και παρατηρήσεις στο arthra@esoterica.gr

 

ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΣΕΛΙΔΑ