ΜΙΚΡΟΣΚΟΠΙΚΕΣ ΜΑΥΡΕΣ ΤΡΥΠΕΣ «ΒΟΜΒΑΡΔΙΖΟΥΝ» ΤΗ ΓΗ

Τα άστρα πεθαίνουν εντυπωσιακά … με μια τρομακτικής ισχύος έκρηξη. Το αποτέλεσμα αυτού του θανάτου, είναι μερικές φορές μια μαύρη τρύπα (Μ.Τ.). Τι είναι μια Μ.Τ.; Ένα «σημείο» στο Σύμπαν με άπειρη πυκνότητα και τόσο ισχυρό βαρυτικό πεδίο, ώστε ούτε το φως μπορεί να ξεφύγει απ’ αυτό. Γι’ αυτό άλλωστε οι Μ.Τ. είναι «μαύρες», επειδή δεν αντανακλούν καθόλου το φως και άρα … δεν φαίνονται!

Αν νομίζετε πάντως ότι οι Μ.Τ. βρίσκονται μακριά μας, κάποιες νέες επιστημονικές θεωρίες, ίσως να σας κάνουν να πιστέψετε το αντίθετο. Κι αυτό, επειδή μερικοί επιστήμονες πιστεύουν, ότι μια ολόκληρη «βροχή» από Μ.Τ. προσβάλλει σε μόνιμη βάση την ατμόσφαιρα του πλανήτη μας.

Οι μικροσκοπικές αυτές Μ.Τ. ζυγίζουν κατά τους επιστήμονες μόλις μερικά χιλιοστά του γραμμαρίου και η σύγκρουσή τους με τα σωματίδια της γήινης ατμόσφαιρας διαρκεί μόλις … μερικά δισεκατομμυριοστά του δισεκατομμυριοστού του δισεκατομμυριοστού του δευτερολέπτου !!!

Οι επιστημονικές αυτές υποθέσεις, προέρχονται από παρατηρήσεις ανιχνευτών κοσμικής ακτινοβολίας – κάποιοι βρίσκονται στις Άνδεις και στο Τατζικιστάν. Τα αποτελέσματα αυτών των παρατηρήσεων οδήγησαν τον Θεόδωρο Τομαρά, καθηγητή του πανεπιστημίου του Ηρακλείου Κρήτης και τους καθηγητές Andrei Mironov και Alexei Morozov, να υποθέσουν τη σύγκρουση αυτών των μικροσκοπικών Μ.Τ. με τη γήινη ατμόσφαιρα.

Τις υποψίες των καθηγητών κίνησαν κάποιες περίεργες συγκρούσεις σωματιδίων στη γήινη ατμόσφαιρα, που δεν έμοιαζαν με τις συνηθισμένες. Τα φαινόμενα αυτά που αποκαλούνται με το χαρακτηριστικό όνομα «Κένταυρος», παρατηρήθηκαν για πρώτη φορά το 1972 και έκτοτε έχουν καταγραφεί πάνω από 40.

Οι ερευνητές επιμένουν στις έρευνές τους για αυτές τις μίνι Μ.Τ., των οποίων αν αποδειχθεί η ύπαρξη, θα είναι κάτι το μοναδικό στα επιστημονικά χρονικά. Κυρίως, επειδή πιστεύεται ότι θα είμαστε πιο κοντά από ποτέ άλλοτε στη διαπίστωση ύπαρξης κι άλλων διαστάσεων στο Σύμπαν.

Παρόμοιας φύσης πειράματα για την δημιουργία Μ.Τ. σε εργαστηριακές συνθήκες, πρόκειται να διεξαχθούν το 2007 στον διάσημο επιταχυντή CERN στην Ελβετία.

Ίσως τελικά το μυστήριο των Μ.Τ. να είναι πιο κοντά μας απ’ ό,τι πιστεύουμε!

http://www.newscientist.com/news/news.jsp?id=ns99994446

Δείτε κι άλλες συναρπαστικές ειδήσεις και έρευνες από τον χώρο του Ανεξήγητου, του Εσωτερισμού και της Μεταφυσικής

Στείλτε τα δικά σας σχόλια και παρατηρήσεις στο arthra@esoterica.gr

 

ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΣΕΛΙΔΑ