Ένας νέος "μικρός Βούδας";


Ένα παράξενο φαινόμενο έχει κάνει τους ανθρώπους στο Νεπάλ να αναθερμάνουν το θρησκευτικό τους ενδιαφέρον και να μιλάνε για μια πιθανή νέα ενσάρκωση του Βούδα. Ένα 15χρονο αγόρι βρίσκεται εδώ και 6 μήνες σε βαθύ διαλογισμό, δίχως να λαμβάνει τροφή ή νερό (!)

Ο μικρός Ram Bahadur Bamjon έχει προκαλέσει το θρησκευτικό δέος τουλάχιστον 100.000 ανθρώπων, οι οποίοι έχουν επισκεφτεί τον τελευταίο καιρό το μέρος που ο μικρός «Βούδας» διαλογίζεται με κλειστά μάτια απερίσπαστος από εξωτερικές συνθήκες, αλλά και δίχως να λαμβάνει τροφή ή νερό.

Καθώς, το φαινόμενο αποτελεί μεταξύ άλλων και ένα ιατρικό θαύμα, οι αρχές του Νεπάλ ζήτησαν τη βοήθεια της επιστήμης για να βρεθεί εξήγηση για το μυστήριο. Τις έρευνες πρόκειται σύντομα να αναλάβει η Ακαδημία Επιστημών και Τεχνολογίας του Νεπάλ.

Εντωμεταξύ χιλιάδες επισκέπτες συρρέουν καθημερινά στην περιοχή Bara, 150 χιλιόμετρα νοτιοανατολικά της πρωτεύουσας του Νεπάλ, Κατμαντού. Εκεί και κάτω από τη σκιά ενός δέντρου "papal", δέντρο ιερό για τους Ινδούς, ο μικρός Bamjon διαλογίζεται, όπως ο Βούδας διαλογίζονταν πριν από 2600 χρόνια κάτω από το ιερό δέντρο "boddhi" για να φτάσει τελικά σε κατάσταση Φώτισης.

Οι επισκέπτες επιτρέπεται να δουν τον «μικρό Βούδα» από απόσταση 50 μέτρων και από την αυγή μέχρι τη δύση του ήλιου, καθώς τη νύχτα το θέαμα του διαλογιζόμενου καλύπτεται από μια κουβέρτα. Αυτό προκαλεί τη δυσπιστία κάποιων όπως του δημοσιογράφου Govinda Devkota, ο οποίος δηλώνει με νόημα: «αμφιβάλλω για το ότι είναι ενσάρκωση του Βούδα, επειδή δεν ξέρουμε τι κάνει τις νύχτες !».

Πάντως κάποιοι γιατροί που έχουν παρακολουθήσει (κι αυτοί από την απόσταση των 50 μέτρων) το αγόρι δήλωσαν ότι αναπνέει κανονικά αν και δείχνει εξασθενημένο.

Άλλη μία σύμπτωση που ενισχύει το θρησκευτικό αίσθημα των Ινδών είναι ότι, το όνομα της μητέρας του αγοριού είναι Μάγια, δηλαδή όπως ακριβώς ονομάζονταν και η μητέρα του ιστορικού Βούδα, του Σιντάρτα Γκoτάμα Βούδα που έζησε στα ίδια περίπου μέρη τον 6ο αι. π.Χ.

Η ίδια δηλώνει ότι ο μικρός Bamjon είναι το τρίτο από τα επτά παιδιά της και ότι από μικρός αποζητούσε την απομόνωση και δεν έπαιζε με τα άλλα παιδιά. Οι αρχικές ανησυχίες της για το γεγονός αντικαταστάθηκαν από την ευτυχία της καθώς συνειδητοποίησε την αφοσίωση του γιου της στον Βούδα.

Πηγές & Σχετικά Links:

- Nepal to probe mystery 'Buddha' boy, http://www.int.iol.co.za/index.php?set_id=1&click_id=3&art_id=qw1133075526563B251

Μετάφραση - Απόδοση - Σχολιασμός: Esoterica.gr

_-= ESOTERICA.gr Forums - Ομάδες Συζήτησης & Έρευνας =-_

Δείτε κι άλλες συναρπαστικές ειδήσεις και έρευνες από τον χώρο του
Ανεξήγητου, του Εσωτερισμού και της Μεταφυσικής

Στείλτε τα δικά σας σχόλια και παρατηρήσεις στο arthra@esoterica.gr

ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΣΕΛΙΔΑ