Ο Μ. Κωνσταντίνος, ο Σταυρός και ο... αστεροειδής

Η ανακάλυψη ενός κρατήρα από πρόσκρουση αστεροειδή έχει προκαλέσει μια σειρά από εικασίες ιστορικών, που συσχετίζουν το φυσικό αυτό φαινόμενο με την ιστορική στροφή του Μεγ. Κωνσταντίνου προς τον Χριστιανισμό. Στροφή που έπαιξε καθοριστικό ρόλο στον χαρακτήρα της Ανατολικής Ρωμαϊκής Αυτοκρατορίας και συνετέλεσε στην επικράτηση του Χριστιανισμού στη λεκάνη της Μεσογείου.

Ο θρύλος θέλει τον Κωνσταντίνο να αντικρίζει ένα θεϊκό σημάδι στον ουρανό, - ένα φωτεινό σταυρό σύμφωνα με την παράδοση – και να του δίνεται το σύνθημα «Εν Τούτο Νίκα». Αυτό έδωσε πίστη στον αυτοκράτορα, για να οδηγήσει νικηφόρα το στρατό του εναντίον των βαρβάρων που απειλούσαν τη Ρωμαϊκή Αυτοκρατορία. Η όλη ιστορία προκάλεσε και τη στροφή του Κωνσταντίνου προς τον Χριστιανισμό, ενώ πριν λάτρευε τον «Ακαταμάχητο Ήλιο» της Μιθραϊκής παράδοσης.

Τι ήταν όμως αυτό το θεϊκό σημάδι; Κάποιες πρόσφατες εικασίες το συνδέουν με έναν κρατήρα με μέγεθος γηπέδου ποδοσφαίρου που εντοπίζεται στα Απέννινα όρη και τον οποίο οι επιστήμονες θεωρούν αποτέλεσμα της πρόσκρουσης ενός αστεροειδούς.

Τον κρατήρα - που σήμερα έχει σχηματίσει μία λίμνη - εντόπισε ο Σουηδός γεωλόγος Jens Ormo. Η πρόσκρουση του αστεροειδούς χρονολογείται γύρω στον 4ο αι. μ.Χ., ταιριάζοντας κατά προσέγγιση με την εποχή της κρίσιμης μάχης.

Όσο για την έκρηξη που προκάλεσε, θεωρείται ότι έμοιαζε την έκρηξη μιας ατομικής βόμβας ισχύος 1 κιλοτόνου. Το ζητούμενο τώρα εάν η έκρηξη αυτή … επεκτάθηκε και στο πεδίο της Ιστορίας

http://www.ananova.com/news/story/sm_791768.html

Δείτε κι άλλες συναρπαστικές ειδήσεις και έρευνες από τον χώρο του Ανεξήγητου, του Εσωτερισμού και της Μεταφυσικής

Στείλτε τα δικά σας σχόλια και παρατηρήσεις στο arthra@esoterica.gr

 

ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΣΕΛΙΔΑ