Ανεπτυγμένο μωρό;

Θα γίνει πλούσιο !!!


Προσδιοριστικός δείκτης γιά το εισόδημα ενός ατόμου είναι και ο ρυθμός που το άτομο αναπτύσσεται κατά το πρώτο βρεφικό έτος, διαπιστώνουν 4.630 Φιλανδοί επιστήμονες σε μιά μελέτη στο πανεπιστήμιο του Southampton, που έδειξε ότι τα άτομα που ήταν κοντύτεροι από το μέσον όρο στην ηλικία αυτή, είχαν χαμηλότερο επίπεδο εκπαίδευσης και κέρδιζαν από την εργασία τους σημαντικά λιγότερα από αυτούς με ύψος υψηλότερο του μέσου όρου.

Τα αποτελέσματα της έρευνας έδειξαν ότι τα παραπάνω μπορούν να ισχύουν ανεξάρτητα από το κοινωνικό υπόβαθρο των ατόμων. Οι ερευνητές πιστεύουν, ότι χαμηλότερος ρυθμός ανάπτυξης στο βρεφικό στάδιο, ρυθμός που αντικατοπτρίζει το βαθμό ανάπτυξης του εγκεφάλου -που σε αυτή την περίοδο είναι εξαιρετικά κρίσιμος- επηρεάζει τις νοητικές ικανότητες του ατόμου. Η καθυστερημένη ανάπτυξη ενδέχεται να οδηγήσει σε νοητικές αδυναμίες, συμπεριλαμβανομένης της χαμηλής απόδοσης του ατόμου στις σπουδές και αργότερα στον εργασιακό τομέα.

Ο καθηγητής David Barker του πανεπιστημίου του Southampton, ο οποίος ηγείται της έρευνας, σημειώνει ότι οι διαφορές που παρατηρήθηκαν στο επίπεδο εκπαίδευσης και το εισόδημα μεταξύ ατόμων με χαμηλότερο και υψηλότερο δείκτη ανάπτυξης είναι τόσο ευδιάκριτες, που τα κοινωνικά κριτήρια θεωρούνται αμελητέα στοιχεία σε σύγκριση.

Λέει: "Μιά αλλαγή συμβαίνει στο μυαλό του ατόμου, σχεδόν αποκλειστικά κατά τη διάρκεια του πρώτου βρεφικού έτους, και είναι εκπληκτικό το γεγονός, ότι τώρα μπορούμε να το παρατηρήσουμε και να οδηγηθούμε σε συμπεράσματα γιά τη ζωή του ατόμου."

http://www.ananova.com/news/story/sm_788690.html?
menu=news.scienceanddiscovery


Δείτε κι άλλες συναρπαστικές ειδήσεις και έρευνες από τον χώρο του Ανεξήγητου, του Εσωτερισμού και της Μεταφυσικής

Στείλτε τα δικά σας σχόλια και παρατηρήσεις στο arthra@esoterica.gr

ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΣΕΛΙΔΑ