Το Feng shui είναι "κακό chi" για τον ιδιοκτήτη καταστημάτων.

 

Οι ιδιοκτήτες ενός καταστηματάρχη πρόκειται να αντικρούσουν μια απόφαση του δικαστηρίου να δώσει την άδεια να σε έναν εμπειρογνώμονα feng shui να αποφασίσει εάν μπορούν να μετακινήσουν το μαγαζί του πελάτη τους.

Η Waller Investment Trust θέλει να μεταφέρει τον Tak PingYeung, που διατηρεί ένα κατάστημα δώρων στο Chinatown του Λονδίνου, από τον αριθμό έξι οδός Gerrard στον αριθμό τέσσερα ως τμήμα των σχεδίων αναδιαμόρφωσης. Ο κ. Yeung υποστήριξε σε μια ακρόαση στο κεντρικό δικαστήριο νομών του Λονδίνου ότι η θέση και οι προδιαγραφές του νέου καταστήματος δεν έχουν την απαραίτητη "ροή chi " για να του φέρουν την υγεία, τον πλούτο και την ευτυχία. Μια από τις κύριες αντιρρήσεις του επικεντρώνεται στον αριθμό 4, ο οποίος στα κινεζικά σημαίνει "θάνατος". Οι δικηγόροι του επιτυχώς υποστήριξαν ότι το δικαίωμα του να κληθεί ένας εμπειρογνώμονας feng shui ήταν βασικό στην θρησκευτική ελευθερία του και επομένως έχει την προστασία από το νέο Νόμο των Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων.

Η "Simon Serota Wallace & Partners", η εταιρία νόμου που ενεργεί για τους ιδιοκτήτες, είπε: "Κάνουμε έφεση επειδή δεν πιστεύουμε ότι ένας σύμβουλος feng shui θα μπορούσε να δώσει τα ειδικά στοιχεία σε μια νομική διαφωνία."

Το Feng shui είναι η αρχαία κινεζική τέχνη της διοχέτευσης της θετικής ενέργειας μέσω του σχεδιασμού της οικοδόμησης και της ρύθμισης επίπλων. Αλλά το μικροσκοπικό κατάστημα του κ. Yeung's, "Kareen Collections" δεν είναι, εκ πρώτης όψεως, ένας κατευναστικός ναός για τον μινιμαλισμό του feng shui. Τα ράφια του "βογκούν" με τα αναμνηστικά, τα παιχνίδια και τις κάρτες Pokemon: η ακαταστασία, σύμφωνα με τους κανόνες, προορίζεται να αποτρέψει την πρόοδο και την επιτυχία.

Ο βοηθός του κ. Yeung's, που αρνήθηκε να κατονομαστεί, επισήμανε τα μυριάδες χαρακτηριστικά γνωρίσματα που αποδεικνύουν την αφοσίωση του εργοδότη του στην τέχνη. Υπάρχει ένα άγαλμα ενός κινεζικού Θεού καθώς και οι γωνίες του δωματίου λειαίνονται έξυπνα με καμπύλα ράφια έτσι ώστε να επιτρέψουν την ομαλή "ροή chi".

Ο βοηθός είπε: "Όλα στο κατάστημα σχεδιάζονται γύρω από το feng shui, ο φωτισμός, το σχεδιάγραμμα, το δάπεδο, όλα"

Οι κινεζικοί καταστηματάρχες στην περιοχή θεωρούν ότι η περίπτωση έχει σημαντικό αντίκτυπο για αυτούς. Ένας είπε: "Οι ιδιοκτήτες πρέπει να συνειδητοποιήσουν ότι feng το shui είναι σημαντικό για μας και μπορούν δεν μπορούν να μας "κολλήσουν" σε οποιαδήποτε παλαιά θέση". Ένας κινέζος οδηγός ταξί ήταν λιγότερο συμπονετικός, εντούτοις. "Δεν πιστεύουν όλοι οι Κινέζοι σε αυτό" είπε. "Είμαι βέβαιος εάν τα χρήματα ήταν αρκετά, θα μετακινούνταν".

http://www.thetimes.co.uk/article/0,,2-200382,00.html

ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΣΕΛΙΔΑ