Οι αναφορές για UFO δημιουργούν ερωτήματα.

Συνεχίζει να είναι ένα στίγμα.

Όταν διαβάσατε τον τίτλο σε αυτό το άρθρο ποιο ήταν το πρώτο -πρώτο πράγμα που ήρθε στο μυαλό σας; Ωχ όχι.! Όχι μια άλλη τρελή περίπτωση που υποστηρίζει ότι μας επισκέπτονται μικρά πράσινα άτομα από τον Άρη! Ίσως σκεφτόσαστε, έφτασε η στιγμή που βλέπουμε κάτι τυπωμένο για αυτό το ζήτημα. Ίσως σκεφτόσαστε ακριβώς για ένα ανεξήγητο γεγονός που το επιβεβαιώσατε και δεν το είπατε ποτέ σε κανέναν, στο φόβο να γελοιοποιηθείτε. Σε οποιοδήποτε από αυτά τα σενάρια, δεν είστε μόνοι. Η κατάθεση και ο μάρτυρας σε αυτό το φαινόμενο έχουν την αρχή τους χιλιάδες χρόνια πριν και οι χώροι διαδικτύου για τα UFO είναι οι δεύτερες σε επισκέψεις.

Από το 1990, στις Ηνωμένες Πολιτείες μόνο, έχουν υπάρξει περισσότεροι από 200.000 άνθρωποι που υπέβαλαν αναφορές-εκθέσεις για κάτι που δεν θα μπορούσαν να εξηγήσουν. Πολλοί από αυτούς τους ανθρώπους εμπίπτουν σε ένα επάγγελμα που έχει την αξιοπιστία σε τέτοιες εκθέσεις, όπως, πιλότοι, ανώτεροι υπάλληλοι της αστυνομίας, ελεγκτές εναέριας κυκλοφορίας, στρατιωτικό προσωπικό, γιατροί, δικηγόροι και καθηγητές. Ακόμα, εάν οποιοσδήποτε από αυτούς τους ανθρώπους επρόκειτο να συζητήσουν αυτό το θέμα ανοιχτά, θα αντιμετωπίσουν με ένα "σηκωμένο φρύδι" ή ένα μισό-χαμόγελο που μετατρέπεται σε προσποιητό χαμόγελο.

Πίσω στη δεκαετία του '60, τα εθνικά μέσα μαζικής ενημέρωσης θα έκαναν μια τεράστια εργασία να περιγράψουν το "πορτραίτο" εκείνων που είχαν βεβαιώσει τέτοια γεγονότα. Αυτοί οι άνθρωποι δεν ήταν από τον επαγγελματικό χώρο αλλά ακριβώς από το κοινό συνηθισμένο λαό. Θα επιδείκνυαν την κατάθεσή τους σε όλη την οθόνη και θα ακολουθούσαν έπειτα οι επιστημονικές αποδείξεις ότι το φαινόμενο ήταν αέριο ελών ή ένα μετεωρολογικό μπαλόνι κ.ο.κ.

Αυτό επαναλήφθηκε πάλι στις αρχές της δεκαετίας του '90 όταν ανακάλυψε η Ευρώπη τα καταπληκτικά εικονογράμματα που εμφανίζονται μυστηριωδώς στα χωράφια, το φαινόμενο Crop Circles. Αυτοί έγιναν γνωστοί ως κύκλοι συγκομιδών και τα ευρωπαϊκά και ΑΜΕΡΙΚΑΝΙΚΆ εθνικά μέσα άρχισαν μια εκστρατεία. Βρήκαν δύο τύπους κοντά το Wiltshire, Αγγλία, με τα ονόματα Dough και Dave. Έπεισαν το μεγαλύτερο μέρος του κόσμου ότι αυτοί οι δύο τύποι θα φορούσαν τις μάσκες, θα έπαιρναν τις ξύλινες σανίδες σε έναν σιτοχώραφο αργά τη νύχτα και θα δημιουργούσαν τα αριστουργήματά τους. Ακόμα και σήμερα, 13 έτη αργότερα, εκείνες οι ραδιοφωνικές μεταδόσεις των Μέσων είναι ακόμα ριζωμένες στα μυαλά πολλών Αμερικανών.

Σε άλλες χώρες, την Ευρώπη, τη Νότια Αμερική και ακόμη και το Μεξικό, είχαν τις εκτενείς έρευνες σχετικά με αυτό το φαινόμενο και έχουν ανοίξει τα συμπεράσματά τους στο κοινό και τα Μ.Μ.Ε.. Τα Μ.Μ.Ε. σε εκείνες τις χώρες ερευνούν γρήγορα τις οποιεσδήποτε αξιώσεις των φαινομένων ή άλλων στοιχείων για αυτό το μυστήριο. Εντούτοις, τα Μ.Μ.Ε. στην Αμερική έχουν βάλει όλη την δύναμή του να απομακρυνθούν από αυτό το ζήτημα, και όταν υποβάλλεται μια έκθεση, βρίσκουν συνήθως κάποιο τρόπο να εξευτελιστούν ή να γελοιοποιηθούν εκείνοι που σχετίζονται. Ίσως υπάρχει ο φόβος ότι θα ανέτρεπε τη φυσική ισορροπία των πραγμάτων εάν ήταν αληθινό. Ή ίσως υπάρχουν εκείνοι που αισθάνονται ότι η αλήθεια για τέτοια θέματα πρέπει καλύτερα να μην παρουσιάζεται.

Στις 16 Ιουλίου ..1999, ένα σημαντικό έγγραφο δημοσιεύθηκε στη Γαλλία με τίτλο, "UFOs και Άμυνα: Για τι πρέπει να προετοιμαστούμε;" Η μελέτη πραγματοποιήθηκε κατά τη διάρκεια αρκετών ετών από μια ανεξάρτητη ομάδα ελεγκτών στο ίδρυμα προηγμένων μελετών για την εθνική άμυνα και από τους καταρτισμένους εμπειρογνώμονες από τους διάφορους τομείς. Πριν από την δημόσια παρουσίαση του, εστάλη στον γαλλικό Πρόεδρο Ζακ Chirac και στον πρωθυπουργό Lionel Jospin. Απαρίθμησε περισσότερες από 3.000 εκθέσεις και τις έρευνές τους. Η αρχική ανησυχία της ήταν να καθορίσει εάν υπήρξε ένας κίνδυνος εθνικής ασφάλειας. Κάλυψε περισσότερες από 90 σελίδες με την ανάλυση και τα συμπεράσματα.

Αυτή η έκθεση συγκλόνισε πολλά έθνη και έφερε τις πληροφορίες στην πρώτη γραμμή της κοινότητας UFO. Ακόμα, δεν υπήρξε ούτε μια αναφορά στις εθνικές ή τοπικές ειδήσεις σας.

Στις 9 Μαΐου, ο Δρ Steven Greer, διευθυντής του "προγράμματος κοινοποίησης", προσκάλεσε κάθε αντιπροσωπεία ειδήσεων στην εθνική λέσχη Τύπου στην Ουάσιγκτον. Μπροστά από τις φωτογραφικές μηχανές, τις TV και τους δημοσιογράφους, μια ομάδα 21 πρώην κυβερνητικών εργαζομένων, πολλοί στρατιωτικοί και ανώτεροι υπάλληλοι ασφάλειας, βεβαιώσαν με στοιχεία προσωπικής τους μαρτυρίας για εξωγήινους και ΑΤΙΑ και είχαν απαιτήσει τις ακροάσεις του Κογκρέσου για τέτοιες αναφορές. "Αυτές οι καταθέσεις καθορίζουν μια για πάντα ότι δεν είμαστε μόνοι", είπε ο Greer. Το ολόκληρο γεγονός διάρκεσε περισσότερο από 2 1/2 ώρες με κάθε πρόσωπο να δίνει την δική του κατάθεσή.

Η επόμενη ημέρα, το ABC είχε ένα άρθρο στον ιστοχώρο της και η Washington Post κάλυψε το γεγονός στην εφημερίδα της επίσης. Παρέμεινε απών από όλη την επικρατούσα κάλυψη της εθνικής τηλεόρασης, παρά το γεγονός ότι ήταν εκεί.

Γιατί γράφω ακόμη και για αυτό το θέμα; Καλά, για μένα, τη σύζυγό μου και την 15χρονη κόρη μου όλα άρχισαν στις 7 Ιουνίου, το 1999. Βλέπαμε έξω έναν όμορφο ξάστερο ουρανό όταν είδαμε 15 αντικείμενα, να πετάνε πολύ παράξενα. Ήταν πολύ ψηλά και δεν ήταν αεροπλάνα ή δορυφόροι. Σαράντα πέντε λεπτά αργότερα είδαμε ένα σκάφος πολύ πιο κοντά. Θα μπορούσε να φανεί εύκολα με τις διόπτρες, και δεν έμοιαζε με τίποτα από όσα είχαμε δει πριν. Έτσι, το εκθέσαμε στο "Εθνικό Κέντρο Αναφορών UFO" στο Σιάτλ, Ουάσιγκτον. Την επόμενη ημέρα μας κάλεσαν και μας είπαν ότι ένα άλλο ζεύγος, που ζούσε στο Plover, 10 μίλια μακριά, έδωσε μια μαρτυρία στην αστυνομία και επίσης είχαν δει ότι είχαμε δει κι εμείς. Η μόνη διαφορά ήταν αυτοί έμειναν έξω πιο αργά και αυτό το σκάφος πέταξε πάνω τους σε ύψος περίπου 500 πόδια.

Αυτό το γεγονός δεν άλλαξε τις ζωές μας. Δεν απείλησε την πνευματική πεποίθησή μας ούτε αναστάτωσε τη καθημερινή ρουτίνα μας. Δεν μπορώ να συναγάγω τα καθορισμένα συμπεράσματα για τις εξωγήινες μορφές ή τους επισκέπτες από μακρινούς γαλαξίες. Αυτό μόνο που μπορώ να πω είναι ότι, εκείνο το βράδυ, είδαμε κάτι που δεν μπορούμε να εξηγήσουμε. Αυτό που μου προκάλεσε ήταν να ξεκινήσω μια έρευνα για αυτό το ζήτημα.

Αυτό που έχω βρει είναι ότι υπάρχουν πολλά χαζοχαρούμενα χαμόγελα όταν αυτό το θέμα έρχεται στην επιφάνεια. Στα πιο αρχικά στάδια, ήμουν ενθουσιασμένος να μοιραστώ αυτές τις πληροφορίες με οποιονδήποτε και ανακάλυψα ότι τα "σηκωμένα φρύδια" και τα χαμόγελα είναι αυτά που εισπράττω.. Το Wisconsin έχει αρχειοθετήσει σχεδόν 250 εκθέσεις από το 1999, έτσι υποθέτω ότι δεν είμαι μόνος.

Εάν είχατε πάντα μια εμπειρία που δεν θα μπορούσατε να εξηγήσετε και θα επιθυμούσατε να το μοιραστείτε με κάποιο, παρακαλώ να στείλετε μήνυμα με το ηλεκτρονικό ταχυδρομείο ή να μου γράψετε σε. Σας βεβαιώνω στο μεταξύ, θα συνεχίσω τις έρευνές μου σχετικά με αυτό το πολύ μυστήριο φαινόμενο.

Όπως πάντα, αφήνομαι ανοικτός για οποιαδήποτε σχόλια. Μπορείτε να με στείλετε μήνυμα με το ηλεκτρονικό ταχυδρομείο σε greg@truthtrek.net, να επισκεφτείτε τον ιστοχώρο (www.truthtrek.net) ή εάν προτιμάτε την παραδοσιακότερη μέθοδο επαφής, μπορείτε να μου γράψετε σε: Greg Swank, 6342 2$ο Ave., Rudolph, WI. 54475

Ο Greg Swank είναι ψηφιακός διευθυντής μέσων και έχει ένα ενδιαφέρον για την έρευνα και το γράψιμο. Είναι παντρεμένος με τέσσερα παιδιά.

* Οι απόψεις που εκφράζονται στο TruthTrek είναι οι απόψεις του συντάκτη και δεν πρέπει να ερμηνευθούν ως απόψεις της "Daily Tribune".


http://www.wisinfo.com/dailytribune/local/060701-2.html

ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΣΕΛΙΔΑ