ΜΙΚΡΟΒΙΑ ΤΟΥ ΑΕΡΑ ΙΣΩΣ ΝΑ ΕΛΕΓΧΟΥΝ ΤΟΝ ΚΑΙΡΟ

 

Οι καιρικές συνθήκες είναι ένα χαοτικό σύστημα που υπόκειται σε αμέτρητους παράγοντες. Ποιος θα φαντάζονταν όμως ότι θα μπορούσαν να επηρεάζονται ακόμα και από μικρόβια που ζουν στον αέρα;

Κι όμως μια ερευνητική ομάδα απ' το Πανεπιστήμιο του Ανατολικού Λονδίνου (UEL) υποστηρίζει ότι τέτοια μικρόβια ευθύνονται για τον σχηματισμό σύννεφων και βροχής.

Στην ουσία, τα μικρόβια αυτά απλά με τις ενέργειές τους προσπαθούν να επιβιώσουν και να αναπαραχθούν! Φαίνεται ότι για το σκοπό αυτό έχουν αναπτύξει τρόπους να προκαλούν το σχηματισμό νεφών και βροχοπτώσεις !!!

Η ομάδα, με επικεφαλή τον Dr Bruce Moffett, σκοπεύει να ερευνήσει περαιτέρω το φαινόμενο στα πλαίσια μιας γενικότερης έρευνας για τη μετάδοση μικρο-οργανισμών μέσω του αέρα, όπως αυτού που ευθύνεται για τον αφθώδη πυρετό των ζώων. Επιπλέον ο Moffett πιστεύει ότι κάποια απ' αυτά τα μικρόβια, πιθανόν να έχουν αναπτύξει φυσικές άμυνες και αντοχή στην υπεριώδη ακτινοβολία.

Η έρευνα θα περιλαμβάνει μεταξύ άλλων την ... "αιχμαλωσία" και μελέτη σύννεφων απ' τα ορεινά της Βρετανικής νήσου και τα αποτελέσματά της αναμένεται να είναι χρήσιμα τόσο στους βιολόγους και τους επιδημιολόγους, όσο και στους ... μετεωρολόγους!

http://news.bbc.co.uk/hi/english/sci/tech/newsid_2009000/2009787.stm


Προσθέστε: Σχόλια - Παρατηρήσεις - Δικές σας απόψεις,

στην διεύθυνση arthra@esoterica.gr

ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΣΕΛΙΔΑ