ΕΝΑΛΛΑΚΤΙΚΕΣ ΘΕΩΡΙΕΣ ΓΙΑ ΤΗ ΕΞΕΛΙΞΗ ΚΑΙ ΤΗΝ ΖΩΗ

 

Λίγο πολύ, όλοι οι μαθητές του ... πολιτισμένου κόσμου, διδάσκονται στα σχολεία τη θεωρία της Εξέλιξης της ζωής στη Γη, με βάση τις απόψεις που έχουν επικρατήσει τα τελευταία 150 χρόνια.

Στις Η.Π.Α. όμως, σχολικές επιτροπές εξετάζουν το ενδεχόμενο να διδάσκονται στους μαθητές και άλλες, εναλλακτικές θεωρίες, όπως π.χ. αυτή που υποστηρίζει ότι η ζωή μπορεί να μεταφέρθηκε στη Γη από ... εξωγήινους.

Άλλη δημοφιλής θεωρία που θεωρείται ότι είναι άξια για να διδάσκεται, είναι αυτή της σχεδίασης από μια ανώτερη δύναμη άγνωστης φύσης και υπόστασης, κάτι που δηλώνεται από τη ... σοφία με την οποία εμφανίζεται οι διάφορες μορφές ζωής πάνω στη Γη. Θα μπορούσε για παράδειγμα να είναι ο Θεός της Βίβλου ή μια άλλη υπερφυσική ή εξωγήινη νοητική οντότητα. ... Αν και κάποιοι χαρακτηρίζουν αυτή τη "εκ του μηδενός" Δημιουργία ως αντιεπιστημονική.

Ήδη πάντως, η διαδεδομένη και δημοφιλής εξελικτική θεωρία δεν διδάσκεται σαν κάτι το δεδομένο, αλλά σαν μια θεωρία που οι μαθητές θα πρέπει να ερευνήσουν και να προσπαθήσουν μέσω αυτής να εξηγήσουν τα φαινόμενα της ζωής.

Προσθέστε: Σχόλια - Παρατηρήσεις - Δικές σας απόψεις,

στην διεύθυνση arthra@esoterica.gr

 

ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΣΕΛΙΔΑ