Τυρί: Ένα μαλακό ναρκωτικό ;;;


Ο Dr Neal Barnard, γιατρός και πρόεδρος της Επιτροπής Παθολόγων Υπεύθυνης Ιατρικής στην Αμερική υποστηρίζει ότι το τυρί μπορεί να είναι τόσο εθιστικό όσο και η μορφίνη.

Εξηγεί ότι το τυρί είναι εθιστικό, επειδή σε αυτό περιέχονται μικρά ποσά μορφίνης από το συκώτι των αγελάδων. Στο βιβλίο του "Breaking the Food Seduction" εξηγεί γιατί οι άνθρωποι εθίζονται σε προϊόντα όπως το τυρί, το κρέας, η ζάχαρη και η σοκολάτα.

Γράφει:

"Ο λόγος που πολλοί από μας δεν μπορούμε να ζήσουμε χωρίς γαλακτοκομικά προιόντα ερμηνεύεται με τη βοήθεια της βιοχημείας. Το τυρί, γιά παράδειγμα, περιέχει υψηλά ποσοστά καζείνης, μιά προτείνη που κατά τη διάρκεια της πέψης αποσυντίθεται και παράγει ένα είδος οπιούχας χημικής ένωσης, που ονομάζεται καζομορφίνη. Οι ίδιες οπιούχες ενώσεις θεωρούνται υπεύθυνες γιά το δεσμό μητέρας-νηπίου που εμφανίζεται κατά τη διάρκεια της γαλουχίας. Δεν είναι λοιπόν τυχαίο, που πολλοί από μας εξαρτούμαστε από γαλακτοκομικά προιόντα."

Ο Dr Barnard πιστεύει, ότι η έρευνά του θα μπορούσε να βοηθήσει υπέρβαρους ανθρώπους που μηνύουν εστιατόρια fast-food, αποδεικνύοντας ότι τα τρόφιμα που διακινούν είναι εθιστικά όπως ο καπνός! Έχει αναπτύξει ένα πρόγραμμα διατροφής και τρόπου ζωής, διάρκειας τριών εβδομάδων, για να βοηθήσει υπέρβαρους ανθρώπους να απαλλαγούν από "τον εθισμό τους", αλλάζοντας τις συνήθειές τους, κάνοντας φυσική άσκηση, και βελτιώνοντας την ποιότητα του ύπνου τους.

http://www.ananova.com/news/story/sm_788258.html?
menu=news.scienceanddiscovery

Δείτε κι άλλες συναρπαστικές ειδήσεις και έρευνες από τον χώρο του Ανεξήγητου, του Εσωτερισμού και της Μεταφυσικής

Στείλτε τα δικά σας σχόλια και παρατηρήσεις στο arthra@esoterica.gr

ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΣΕΛΙΔΑ