Η δύναμη της Κουνταλίνης βρίσκεται σε κάθε άνθρωπο.

Της T.Abramova

Ο καθένας μπορεί να μάθει πώς να ελέγχει την μεγαλύτερη ενέργεια. Όταν ο Aleksey Leonov, ο διάσημος Σοβιετικός κοσμοναύτης , έκανε μια πτώση με αλεξίπτωτο από ένα αεροσκάφος και το αλεξίπτωτό του δεν άνοιξε, έπρεπε να ανοίξει το εφεδρικό μετακινώντας τις μεταλλικές σούστες, φτιαγμένες από πολύ δυνατό κράμα για να μπορούν να μεταφέρουν φορτίο 1,5 τόνων. Κατάφερε να λυγίσει με τα δάχτυλά του την σούστα που κάποιος άλλος φυσιολογικά δεν μπορεί να το κάνει ούτε με την βοήθεια μέγγενης.Επίσης, γυναίκα σήκωσε φορτηγό για να σώσει τον γιο της και άνθρωπος έτρεχε γρηγορότερα από αυτοκίνητο για να γλιτώσει από θανάσιμο κίνδυνο.

Χιλιάδες ακόμη καταπληκτικές ιστορίες μιλούν για ειδικές δυνάμεις που κατέχει ο άνθρωπος μόνο σε ακραίες καταστάσεις. Τι συμβαίνει όμως με αυτή την ενέργεια στην συνηθισμένη καθημερινή μας ζωή;

«Οι γιόγκι πιστεύουν ότι κάθε άνθρωπος κατέχει ένα ειδικό απόθεμα της δύναμης αυτής που προορίζεται μόνο για ακραίες καταστάσεις. Η ενέργεια για την καθημερινή ζωή προέρχεται από το φαγητό , τον ύπνο και το νερό. Η Κουνταλίνη είναι το πιο μυστικό τμήμα της ανθρώπινης ενέργειας και χρησιμοποιείται μόνο για ακραίες καταστάσεις.» ισχυρίζεται ο γιατρός Andrey Lapin.

Στην ανατολή η Κουνταλίνη συχνά συμβολίζεται με ένα κουλουριασμένο φίδι που κοιμάται ακριβώς επειδή η Κουνταλίνη «κοιμάται» στην καθημερινή μας ζωή. Ωστόσο, η Κουνταλίνη μπορεί να ξυπνήσει με συνειδητή προσπάθεια αν κάποιος το επιθυμεί.

Οι Ινδοί πιστεύουν ότι το ανθρώπινο σώμα είναι πολυδιάστατο και ότι έχουμε κι άλλα σώματα, πέρα από το υλικό μας σώμα ,σε άλλες διαστάσεις. Το τσάκρα «Μουλαντάρα» βρίσκεται στην βάση της σπονδυλικής μας στήλης και σε αυτό «κοιμάται» η Κουνταλίνη. Η τακτοποίηση της ψυχολογίας μας γίνεται με την βοήθεια των τσάκρα.

Ο Andrey Lapin πιστεύει ότι όλοι μπορούμε να ανεβάσουμε την Κουνταλίνη και να εργαστούμε με αυτή την ενέργεια. Ωστόσο θα χρειαστεί μακροχρόνια σκληρή δουλειά για να το καταφέρουμε αυτό.Χρειάζεται να καθαριστούν τα κανάλια ροής της ενέργειας για να μπορεί η ενέργεια να ρέει στο ανθρώπινο σώμα. Επίσης χρειάζεται να μάθουμε να συγκεντρωνόμαστε μέσα σε κάτι ή πάνω σε κάτι , συγκέντρωση που διαφέρει τρομερά από την συγκέντρωση που χρησιμοποιούμε όταν οδηγάμε ή όταν παρακολουθούμε τηλεόραση. Αυτή η ειδική συγκέντρωση μας επιτρέπει να μπούμε μέσα στο Μουλαντάρα , εκεί όπου βρίσκεται η Κουνταλίνη.

Μέσα στο τσάκρα του Μουλαντάρα, ο Andrey Lapin είδε ένα λευκό φως και αισθάνθηκε την τρομερή ενέργεια του τσάκρα. Με μια ειδική άσκηση κατάφερε να κάνει την ενέργεια να κινηθεί και να ανέβει προς το πάνω μέρος της σπονδυλικής στήλης. Αυτό ακριβώς αναπαριστάνεται με το συμβολισμό του φιδιού.

Η Κουνταλίνη είναι η βάση για να μπορεί κάποιος να προβλέπει το μέλλον, να έχει ασυνήθιστες ικανότητες, να ταξιδεύει σε άλλο κόσμο, να μετακινεί αντικείμενα με την δύναμη του νου. Αν κάποιος μάθει πώς να χρησιμοποιεί την Κουνταλίνη θα μπορέσει να γνωρίσει το σύμπαν και τον χώρο, θα μάθει να διαλογίζεται, να είναι υγιής και χαρούμενος παρά τις οικονομικές και πολιτικές δυσκολίες.

Μάθε πώς να συγκεντρώνεσαι και να μην εκνευρίζεσαι. Άκου όμορφη μουσική, άλλαξε το περιβάλλον σου αν σε δυσανασχετεί, μείνε μόνος παρά να είσαι μαζί με εκνευριστικούς ανθρώπους, μείνε μόνος τουλάχιστον μια φορά το μήνα χωρίς κανείς να μπορεί να σε ενοχλήσει.

http://english.pravda.ru/science/19/94/378/10198_kundalini.html

Δείτε κι άλλες συναρπαστικές ειδήσεις και έρευνες από τον χώρο του Ανεξήγητου, του Εσωτερισμού και της Μεταφυσικής

Στείλτε τα δικά σας σχόλια και παρατηρήσεις στο arthra@esoterica.gr

ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΣΕΛΙΔΑ