Το μυστήριο των "Γραμμών Ley"

Όλο και πιο συχνά τελευταία γίνεται λόγος για τα ενεργειακά πεδία της Γης και τους «τόπους δύναμης» που αυτά ορίζουν πάνω στην επιφάνεια της. Η γνώση και η τέχνη της χρήσης και εκμετάλλευσης αυτών των ενεργειακών πεδίων, υπήρξε αντικείμενο μελέτης από αρχαίους πολιτισμούς. Έτσι για παράδειγμα δημιουργήθηκε στην Κίνα η τέχνη του Feng Shui. Μια άλλη αναφορά σ’ αυτά τα ενεργειακά πεδία, αποτελούν και οι λεγόμενες «γραμμές Ley».

Οι γραμμές Ley, συνιστούν ένα δίκτυο ενεργειακών γραμμών που περιβάλλουν τη Γη, δημιουργώντας μονοπάτια ροής, διασταυρώσεις και τόπους («κόμπους») δύναμης σε διάφορα σημεία της. Υπάρχουν αναφορές από αρχαίους πολιτισμούς, αλλά και σύγχρονες θεωρίες που θέλουν αρχαία μνημεία, όπως οι μεγαλιθικές κατασκευές των βρετανικών νήσων (βλ. Στόουνχεντζ) ή ταφικοί γήλοφοι ή τύμβοι, να είναι σκόπιμα κατασκευασμένα πάνω σε γραμμές Ley.

Επίσης πολλοί ιεροί τόποι και ιερά κατασκευασμένα από ανθρώπινα χέρια, δεν έχουν τοποθετηθεί στο χώρο τυχαία, αλλά βρίσκονται πάνω σε σημεία δύναμης που ορίζουν οι γραμμές Ley, το δίκτυο των οποίων κάποιοι ενορατικοί μπορούν να δουν.

Οι αρχαίοι πολιτισμοί έδιναν μεγάλη σημασία στις ενέργειες της Φύσης που κατακλύζουν και περιβάλλουν ένα χώρο και προσπαθούσαν με τις παρεμβάσεις τους να τις εκμεταλλευτούν για να έχουν ένα πιο βιώσιμο και κατοικήσιμο χώρο, χωρίς παράλληλα να προσβάλλουν το φυσικό περιβάλλον. Έτσι προέκυψε και η τέχνη – επιστήμη του Feng Shui, που είχε εφαρμογή τόσο στους χώρους κατοικίας των ζωντανών όσο και στων νεκρών (ταφικά συγκροτήματα). Για παράδειγμα, οι αρχαίοι Κινέζοι πίστευαν ότι τα πνεύματα του κακού κινούνται πάντα σε ευθείες γραμμές και γι’ αυτό κατασκεύαζαν χώρους με καμπύλες και στροφές.

Η αρμονική συνύπαρξη ανθρώπου και φυσικού περιβάλλοντος είχε επίσης μεγάλη σημασία. Οι (σύγχρονοί μας) ιθαγενείς Ινδιάνοι της περιοχής Sedona, υποστηρίζουν η περιοχή τους είναι γεμάτη από δίνες της γήινης αυτής ενέργειας αλλά και ότι, οι αλόγιστες παρεμβάσεις του λευκού ανθρώπου στην αμερικανή ήπειρο, αποτελούν βλασφημία για τη Φύση και αλλοιώνουν το ενεργειακό πεδίο της Γης. Μ’ άλλα λόγια η Γη δεν μπορεί να αφομοιώσει τις αλλαγές που προκαλεί ο άνθρωπος.

Γενικά η περιοχή της Sedona θεωρείται ιερή και «μαγική», ενώ υπάρχουν και θρύλοι που λένε ότι, τα δάση της περιοχής είναι γεμάτα «άστεγες» ψυχές που έχουν στοιχειώσει το χώρο.

Άλλοι πάλι αποκρυφιστές και ερευνητές του «ανεξήγητου», συνδέουν τις γραμμές Ley με ποικίλα μεταφυσικά φαινόμενα. Για παράδειγμα κάποιοι θέλουν σε κομβικά σημεία των γραμμών αυτών να εμφανίζονται φαντάσματα μαύρων σκύλων. Κάποιοι άλλοι παρατραβάνε ίσως το θέμα, μιλώντας επίσης και για πουλιά – φαντάσματα ή για UFO, που ακολουθούν ή προσανατολίζονται πάνω στις γραμμές Ley.

http://perdurabo10.tripod.com/themindofjamesdonahue/id441.html

Δείτε κι άλλες συναρπαστικές ειδήσεις και έρευνες από τον χώρο του Ανεξήγητου, του Εσωτερισμού και της Μεταφυσικής

Στείλτε τα δικά σας σχόλια και παρατηρήσεις στο arthra@esoterica.gr

ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΣΕΛΙΔΑ