Προσευχές κατά παραγγελία μέσω Ίντερνετ!!!

Τι άλλο άραγε μπορεί να εμπορευθεί ο σύγχρονος άνθρωπος; Ακόμα κι αν είναι μοναχός – αναχωρητής ! Τα συγκλονιστικά νέα έρχονται από τη Ρωσία, όπου κάποιοι μοναχοί έχουν στήσει ολόκληρο site (www.iveron.ru), απ’ το οποίο κάποιος μπορεί να απευθύνει δεήσεις και προσευχές … φυσικά με το αζημίωτο !!!

Ο επισκέπτης του site απλά συμπληρώνει μια φόρμα με μια δέηση ή προσευχή και οι μοναχοί αναλαμβάνουν να την απαγγείλουν ενώπιον της θαυματουργής εικόνας της Παναγίας που βρίσκεται στο μοναστήρι. Η απλή αναφορά ενός ονόματος κοστίσει μισή λίρα (Αγγλίας) ενώ μια ολόκληρη προσευχή 20 λίρες !!! Φυσικά μπορεί κάποιος να πληρώσει με πολλούς τρόπους (με τραπεζική επιταγή, χρέωση της πιστωτικής του κάρτας κ.λπ). (Η όλη ιστορία θυμίζει το ανέκδοτο με τον ιδιοκτήτη ενός τράγου – «επιβήτορα» που ήθελε να διορίσει το «ζωντανό» του στο δημόσιο … όχι πάντως για να πληρώνεται το ζωντανό !!!)

Φυσικά οι πιστοί έχουν αντιδράσει στην όλη ιστορία και αυτό φαίνεται ακόμα και στο βιβλίο επισκέψεων του μοναστηριού, όπου μπορεί κάποιος να διαβάσει σχόλια όπως: «Ο Θεός παίρνει Visa, MasterCard, ή μήπως προτιμάει American Express;»

Οι μοναχοί πάντως δικαιολογούν την πρακτική τους αυτή λέγοντας ότι, «ο σκοπός αγιάζει τα μέσα», αφού τα έσοδα από την … επιχείρηση πάνε για την συντήρηση και την ανακαίνιση του μοναστηριού!

Η αλήθεια είναι ότι μετά την πτώση το κομμουνισμού στη Ρωσία, η Ορθόδοξη Εκκλησία μπορεί να επανέκτησε τους πιστούς της, αλλά αντιμετωπίζει σοβαρά οικονομικά προβλήματα και έχει σκαρφιστεί διάφορες μεθόδους για να τα βγάλει πέρα. Έχει μάλιστα ιδρυθεί και Διεθνή Τράπεζα του Καθεδρικού Ναού του Σωτήρα !

Πάντως οι μοναχοί δεν έχουν κανένα λόγω να σταματήσουν την επιχείρηση, καθώς δέχονται καθημερινά πολλές προσευχές μέσω του διαδικτύου. Πάντα θα υπάρχουν κάποιοι που θα … ελπίζουν !

http://thescotsman.co.uk/international.cfm?id=547322003

Δείτε κι άλλες συναρπαστικές ειδήσεις και έρευνες από τον χώρο του Ανεξήγητου, του Εσωτερισμού και της Μεταφυσικής

Στείλτε τα δικά σας σχόλια και παρατηρήσεις στο arthra@esoterica.gr

 

ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΣΕΛΙΔΑ