Ανακάλυψαν, οι Κινέζοι, πρώτοι την Αμερική;


Ο Κολόμβος πήρε όλη τη δόξα, σαν ο άνθρωπος που ανακάλυψε την Αμερική, όμως είναι «κοινό μυστικό» ότι την είχαν επισκεφθεί πριν οι Βίκινγκς και ίσως οι Έλληνες και ίσως οι Κινέζοι και ίσως και άλλοι λαοί ! Η τελευταία εξέλιξη πάνω στο θέμα αυτό σχετίζεται με κάποιους αρχαίους χάρτες, οι οποίοι αποδεικνύουν - σύμφωνα με κάποιους ειδικούς - ότι οι Κινέζοι επισκέφτηκαν την Αμερική εδώ και 4.200 χρόνια !

Οι συγκεκριμένοι χάρτες ήρθαν στο φως της δημοσιότητας πρόσφατα όχι όταν κάποιος αρχαιολόγος τους ξέθαψε, αλλά όταν τους έδωσε σημασία ο κάτοχός τους, ο οποίος είχε για πάνω από μία δεκαετία έναν «θησαυρό» στα χέρια του και το αγνοούσε !

Ο λόγος για τον επιχειρηματία Hendon Harris, ο οποίος μαζί με την αδελφή του κ. Charlotte Harris Rees, κληρονόμησαν το 1981 από τον πατέρα τους μαζί με την περιουσία του και κάποιους αρχαίους χάρτες - στους οποίους φυσικά δεν έδωσαν σημασία !

Βέβαια, ο πατέρας τους δεν ήταν κάποιος τυχαίος άνθρωπος: ο Dr. Hendon M. Harris, Βαπτιστής ιεραπόστολος και ερευνητής του παρελθόντος, είχε «ξεθάψει» αυτούς τους χάρτες από ένα παλιατζίδικο της Νότιας Κορέας το 1972. Μάλιστα, βασιζόμενος πάνω στους χάρτες ο Dr. Harris είχε συγγράψει ένα βιβλίο με τίτλο "The Asiatic Fathers of America" («Οι Ασιάτες Πατέρες της Αμερικής») και επιπλέον υποστήριζε θερμά την άποψη ότι, ανάμεσα στις τόσες ανακαλύψεις των Κινέζων ήταν και & η Αμερική.

Οι χάρτες αυτοί απεικονίζουν την Αμερική με αρκετά ακριβείς διαστάσεις (περίπου 3.300 μίλια σε πλάτος), καθώς και γιγάντιες σεκόιες αλλά και το Grand Canyon.

Το ενδιαφέρον βέβαια είναι η παλαιότητα των χαρτών. Ειδικοί από το Πεκίνο που εξέτασαν τους χάρτες υποστήριξαν ότι δύο από τους επτά συνολικά χάρτες χρονολογούνται στην περίοδο της δυναστείας Μινγκ (1368-1644).

Όμως άλλοι ερευνητές ισχυρίζονται - βασιζόμενοι και σε αυτούς τους χάρτες - ότι οι Κινέζοι είχαν επισκεφθεί την αμερικάνικη ήπειρο γύρω στο 2.000 π.Χ. Ένας υποστηρικτής αυτής της άποψης είναι και ο ερευνητής Gavin Menzies, συγγραφέας του βιβλίου "1421: The Year China Discovered the World" («1421: η χρονιά που η Κίνα ανακάλυψε την Αμερική», και ας σκεφτούμε ότι ο Κολόμβος την ανακάλυψε το 1492). Στο έργο του αυτό ο Menzies αναφέρεται στο Κινέζο ναύαρχο Ζενγκ Χι (Zheng He) που ταξίδεψε ανάμεσα στα έτη 1405 και 1433 ως και την ανατολική ακτή των Η.Π.Α.

Ο Menzies δείχνει με τη σειρά των χαρτών που έχουν στην κατοχή τους οι κληρονόμοι του Dr. Harris και τους θεωρεί ένα αρχαιολογικό θησαυρό. Αυτός ο θησαυρός θα δοθεί τελικά μέσα στα επόμενα δύο χρόνια στην Βιβλιοθήκη του Κογκρέσου, αποτελώντας ένα ακόμα στοιχείο που αποδεικνύει ότι ο άνθρωπος είχε κάνει στο μακρινό παρελθόν πολύ πιο σημαντικά βήματα πολιτισμού από ό,τι συνηθίζουμε να πιστεύουμε στις μέρες μας.


Πηγές & Σχετικά Links:

- http://www.desertdispatch.com/2005/11161706014319.html

Μετάφραση - Απόδοση - Σχολιασμός: Esoterica.gr

_-= ESOTERICA.gr Forums - Ομάδες Συζήτησης & Έρευνας =-_

Δείτε κι άλλες συναρπαστικές ειδήσεις και έρευνες από τον χώρο του
Ανεξήγητου, του Εσωτερισμού και της Μεταφυσικής

Στείλτε τα δικά σας σχόλια και παρατηρήσεις στο arthra@esoterica.gr

ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΣΕΛΙΔΑ