Αληθινά τα συμπτώματα αυτών που έχουν απαχθεί από UFO.

Πολλά έχουν ακουστεί για τους ανθρώπους που ισχυρίζονται ότι έχουν πέσει θύμα απαγωγής από εξωγήινους. Η πιο πρόσφατη διαπίστωση αφορά την ψυχολογική τους κατάσταση. Μελέτες ερευνητών πάνω σε τέτοιους ανθρώπους δείχνουν ότι τείνουν να έχουν φαντασιώσεις και να υποφέρουν από δυσάρεστες εμπειρίες στον ύπνο τους.

Τα συμπτώματά τους μάλιστα μοιάζουν με αυτά, των βετεράνων πολέμου που έχουν τραυματιστεί σε μάχες.
Πάνω απ’ όλα όμως οι άνθρωποι αυτοί υποστηρίζουν «μέχρι θανάτου» ότι οι ιστορίες των απαγωγών τους είναι αληθινές, κάτι που οι ερευνητές θεωρούν απόδειξη για τη δύναμη της συναισθηματικής πεποίθησης. Κάποιος μάλιστα σε πρόσφατη συνέντευξη δήλωσε ότι έχει απαχθεί πολλές από εξωγήινα διαστημόπλοια και του αφαιρέθηκε απ’ το σώμα ένα εμφύτευμα των εξωγήινων.

Αν μάλιστα νομίζετε ότι οι άνθρωποι αυτοί είναι μετρημένοι στα δάκτυλα, κάνετε λάθος. Όσο κι αν σας φαίνεται απίστευτο, συνολικά 4.000.000 Αμερικανοί υποστηρίζουν ότι έχουν πέσει θύματα απαγωγής από εξωγήινους … κάτι που και ειδικοί ερευνητές αμφισβητούν.

Το περίεργο όμως είναι γιατί τόσοι πολλοί άνθρωποι να λένε ψέματα; Ένα κοινό χαρακτηριστικό τους - με βάση πάντα ψυχολογικές έρευνες – είναι ότι έχουν διαταραχές στον ύπνο, υπέφεραν στα νιάτα τους συχνά από παραισθήσεις αλλά είχαν και κοινές ενασχολήσεις με φαινόμενα τύπου “new age”: προηγούμενες ζωές, αστρικά ταξίδια κ.ά.

Επιπλέον φαίνεται ότι πολλοί ψυχολόγοι είχαν την τάση να δικαιολογούν κάποια συμπτώματα αυτών των ανθρώπων, σαν αποτελέσματα της απαγωγής τους από εξωγήινους, κάτι που εύκολα το δέχονταν οι ασθενείς τους.

Αυτό που προβληματίζει πάντως ακόμα τους ερευνητές είναι ότι στα εργαστηριακά πειράματα, τα συμπτώματα των απαχθέντων από UFO ήταν ακριβώς όμοια με τα συμπτώματα βετεράνων πολέμου με τραυματικές εμπειρίες: ίδρωναν και ανέβαιναν πολύ οι καρδιακοί παλμοί τους καθώς διηγούνταν την ιστορία της απαγωγής τους. Όντως «ξαναζούσαν» το περιστατικό που περιέγραφαν; Ή έχουν πείσει τον εαυτό τους να πιστέψει την «εμπειρία» τους;

http://news.bbc.co.uk/2/hi/in_depth/sci_tech/2003
/denver_2003/2769875.stm

Δείτε κι άλλες συναρπαστικές ειδήσεις και έρευνες από τον χώρο του Ανεξήγητου, του Εσωτερισμού και της Μεταφυσικής

Στείλτε τα δικά σας σχόλια και παρατηρήσεις στο arthra@esoterica.gr

 

ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΣΕΛΙΔΑ