Λύση στο μυστήριο ενός χειρόγραφου της Νεκράς Θάλασσας.

 


Σε ντοκιμαντέρ που προβλήθηκε στις 31/3 στο BBC2, ο Robert Feather ισχυρίστηκε ότι έσπασε το μυστικό κώδικα του Χάλκινου Πάπυρου, ενός απ' τα Χειρόγραφα της Νεκράς Θάλασσας. Ο πάπυρος πλάτους 30 εκ. και μήκους 2,5 μέτρων, ανακαλύφθηκε τον Μάρτιο του 1952 από Ιορδανούς και Γάλλους αρχαιολόγους.

Το εκπληκτικό είναι ότι ο Feather υποστηρίζει ότι το χειρόγραφο δεν είναι γραμμένο στα εβραϊκά απ' το μοναστικό τάγμα των Εσσαίων πριν από 2.000 χρόνια, όπως θεωρείται δεδομένο εδώ και 50 χρόνια, αλλά γράφτηκε στην αιγυπτιακή γλώσσα.

Μάλιστα ο πάπυρος περιγράφει, κατά τον Feather, ένα θησαυρό που είναι θαμμένος στην Αμάρνα, την πρωτεύουσα του Φαραώ Ακενατόν και της βασίλισσας Νεφερτίτης, στα μέσα της διαδρομής απ' το Κάιρο στο Λούξορ. Γι' αυτό ζητάει απ' το Τμήμα Αρχαιοτήτων της Αιγύπτου, την άδεια για να κάνει ανασκαφές την περιοχή.

Αρχικά, το κείμενο θεωρούμενο γραμμένο στα εβραϊκά φέρονταν να κάνει λόγο για ένα τεράστιο θησαυρό από 25 τόνους χρυσού και 65 τόνους ασημιού . Ο Feather θεωρώντας το κείμενο γραμμένο σε αιγυπτιακή γλώσσα και αναφερόμενο σε αιγυπτιακές μονάδες μέτρησης, φτάνει στα πιο λογικά νούμερα των 7,5 κιλών χρυσού και 19,2 κιλών ασημιού.

Τέλος, η μετάφραση του Feather αποκαλύπτει το όνομα του Ακενατόν, του Φαραώ που ίδρυσε τη δικιά του πρωτεύουσα στην Αμάρνα προσανατολίζοντας την αιγυπτιακή θρησκεία στη λατρεία του ηλιακού δίσκου (το ίδιο το όνομα του φαραώ σημαίνει "υπηρέτης του ηλιακού δίσκου").

http://news.independent.co.uk/world/science_medical/story.jsp?story=280290


Προσθέστε: Σχόλια - Παρατηρήσεις - Δικές σας απόψεις,

στην διεύθυνση arthra@esoterica.gr

ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΣΕΛΙΔΑ