Τηλεπάθεια με την... εμφύτευση μικρότσιπ

Ίσως τελικά να μην είναι μακριά η εποχή που θα κυκλοφορούν άνθρωποι τύπου Cyborg, δηλ. άνθρωποι που εν μέρει θα είναι ηλεκτρονικές μηχανές.

Μια πρόσφατη περίπτωση είναι αυτή του καθηγητή Kevin Warwick, ο οποίος πριν από μερικές εβδομάδες κατάφερε να εμφυτεύσει ένα μικροσκοπικό ηλεκτρόδιο στο αριστερό του μπράτσο, συνδέοντάς το με τις νευρικές απολήξεις του. Η συσκευή αυτή μπορεί να δώσει και να λάβει ραδιοσήματα και προς το παρόν η εμφύτευση πάει μια χαρά, με την έννοια ότι ο οργανισμός του καθηγητή δεν την έχει απορρίψει.

Σε μια πρώτη φάση, ο Warwick πιστεύει ότι θα καταφέρει την αποκρυπτογράφηση των σημάτων κάποιων βασικών κινήσεων καθώς και του αισθήματος του πόνου και να τα μεταδώσει σ' ένα υπολογιστή μέσω ραδιοκυμάτων.

Σ' ένα επόμενο στάδιο, η σύζυγος του καθηγητή, Iraena Warwick θα δεχτεί με τη σειρά της ένα ηλεκτρονικό εμφύτευμα. Έτσι θα ελεγχθεί η δυνατότητα, αυτή και ο σύζυγός της να επικοινωνούν μέσω ραδιοκυμάτων.

Αυτή τη στιγμή αυτό που επιδιώκει ο Warwick είναι μια απλή επικοινωνία, π.χ. να μπορεί να διακρίνει τα ραδιοκύματα που αυτός θα λάβει, αν η σύζυγός του κουνήσει το δάχτυλό της από τα ραδιοκύματα που θα λάβει από κάποια άλλη της κίνηση. Αλλά προχωράει τοποθετώντας τη δυνατότητα μεταβίβασης σκέψης (τηλεπάθεια) στο μέλλον και δηλώνει ότι είναι ένας μακροπρόθεσμος στόχος του.

Μια άλλη εφαρμογή της τεχνολογίας αυτής, πιθανόν να δώσει τη δυνατότητα σε παραπληγικά άτομα να αποκαταστήσουν επικοινωνία με το νευρικό τους σύστημα, έχοντας έτσι τη δυνατότητα να κάνουν κάποιες βασικές κινήσεις.

http://www.100megsfree4.com/farshores/ncyb2.htm

 

Προσθέστε: Σχόλια - Παρατηρήσεις - Δικές σας απόψεις,

στην διεύθυνση arthra@esoterica.gr

ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΣΕΛΙΔΑ