Ήταν ο Einstein και ο Newton αυτιστικοί;

Άλμπερτ Αϊνστάιν και Ισαάκ Νιούτον. Δεν χρειάζονται συστάσεις! Είναι πασίγνωστοι! Άνοιξαν δρόμους και έγραψαν ιστορία στο χώρο της επιστήμης, αλλάζοντας τον τρόπο που σκεφτόμαστε. Σύμφωνα όμως με Βρετανούς επιστήμονες ήταν και … αυτιστικοί!

Συγκεκριμένα οι επιστήμονες αυτοί (ο Simon Baron-Cohenτου πανεπιστημίου του Κέιμπριτζ και ο Ioan James του πανεπιστημίου της Οξφόρδης) ισχυρίζονται ότι οι δύο μεγάλες αυτές ιδιοφυΐες έπασχαν από το σύνδρομο Asperger, μια μορφή αυτισμού που περιέγραψε το 1944 ο αυστριακός φυσικός Hans Asperger. Πρόκειται για μια διαταραχή που προκαλεί ελλιπή κοινωνικότητα και έμμονες ιδέες και ενδιαφέροντα. Το σύνδρομο πάντως δεν προκαλεί διανοητικές ή μαθησιακές δυσλειτουργίες και πολλοί άνθρωποι που το έχουν διαθέτουν παράλληλα εξαιρετικά ταλέντα.

Βέβαια αυτοί οι ισχυρισμοί δεν βασίζονται σε ιατρικές διαγνώσεις, αλλά σε ανάλυση των χαρακτηριστικών της προσωπικότητας αυτών των διάσημων … προσωπικοτήτων.

Κάποια χαρακτηριστικά;

- Ο Νεύτωνας μιλούσε με μεγάλη δυσκολία, έδειχνε μεγάλη προσήλωση στην εργασία του ώστε ξεχνούσε καμιά φορά να φάει, έδειχνε κακή διάθεση και είχε ελάχιστους φίλους

- Ο Αϊνστάιν ήταν κι αυτός μοναχικός τύπος και σαν παιδί είχε την τάση να επαναλαμβάνει συνέχεια κάποιες φράσεις. Παρόλα αυτά καθώς μεγάλωνε απέκτησε έντονη κοινωνική – ακόμα και πολιτική – δραστηριότητα, αν και οι βρετανοί επιστήμονες το παρακάνουν … δηλώνοντας ότι και το να ερωτεύεται κάποιος ή να πολεμάει για τη δικαιοσύνη είναι κι αυτά συμπτώματα του συνδρόμου !!!

Στον αντίλογο, ο αμερικανός ψυχίατρος Glen Elliott, δηλώνει κατηγορηματικά ότι οι ιδιοφυΐες μπορεί να είναι κάλλιστα κοινωνικά ανένταχτα άτομα, δίχως να είναι αυτιστικοί. Απλά είναι άτομα αφοσιωμένα στο σκοπό τους και γι’ αυτό δεν αρέσκονται σε κοινωνικές συναναστροφές.

Τελικά ποια είναι τα όρια του φυσιολογικού και ποια τα χαρακτηριστικά μιας ιδιοφυΐας ;;;

http://abcnews.go.com/wire/SciTech/reuters20030501_252.html


Δείτε κι άλλες συναρπαστικές ειδήσεις και έρευνες από τον χώρο του Ανεξήγητου, του Εσωτερισμού και της Μεταφυσικής

Στείλτε τα δικά σας σχόλια και παρατηρήσεις στο arthra@esoterica.gr

ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΣΕΛΙΔΑ