"Το Τέλος του Κόσμου πλησιάζει", λένε οι Αμερικανοί

Η όλη ιστορία με τον πόλεμο στο Ιράκ, τη Βαγδάτη, την αρχαία Βαβυλώνα, τον Τζ. Μπους, τον Σαντάμ και τον Τ. Μπλερ, έφερε στην επιφάνεια τους εσχατολογικούς φόβους των Αμερικανών. Αυτό αποδεικνύει δημοσκόπηση που έγινε για λογαριασμό του περιοδικού "Time" και του CNN. Φαίνεται λοιπόν ότι μεγάλο ποσοστό Αμερικανών λαμβάνει σοβαρά υπ' όψιν τις περιγραφές της "Αποκάλυψης" καθώς και τις προφητείες του Νοστράδαμου.

Έτσι, 17% των Αμερικανών πιστεύει ότι πριν πεθάνουν θα έχει έρθει το "τέλος του κόσμου", 59% ότι στο κοντινό μέλλον θα επαληθευτούν οι προφητείες για το τέλος του κόσμου που συναντάμε στην "Αποκάλυψη", ενώ κάποιοι πιστεύουν ότι ο Τόνι Μπλερ είναι ο "Αντίχριστος" και θα κυβερνήσει τον κόσμο για 7 χρόνια, πριν ο Χριστός επιβάλλει την χιλιετή βασιλεία του στη Γη, την οποία θα ακολουθήσει η Τελική Κρίση από τον Θεό. Για τους υποστηρικτές της άποψης αυτής, ο Βρετανός πρωθυπουργός - που εμφανίζεται με την ταμπέλα του "σοσιαλιστή" - αποβλέπει στην κυριαρχία στα πλαίσια της Ευρωπαϊκής Ένωσης και μακροπρόθεσμα όλης της υφηλίου.

Βέβαια και η "Αποκάλυψη", βοηθάει στο ρεύμα αυτό της εσχατολογίας. Για παράδειγμα στο 9.11 της "Αποκάλυψης" γίνεται αναφορά για ένα βασιλιά που είναι ο "άγγελος του απύθμενου πηγαδιού (της αβύσσου)" (πετρελαιοπηγές ;!!), ο οποίος ελέγχει ένα στρατό από ακρίδες με τη δύναμη σκορπιών. Το όνομα αυτού του βασιλιά είναι "Αβαδδών" στα εβραϊκά, «Απολλύων» στα ελληνικά και στην αραβική μετάφραση ... "Σαντάμ" !!!

Λογικό είναι λοιπόν να έχουν κυκλοφορήσει πάρα πολλά βιβλία σχετικά με το θέμα, ειδικά στις Η.Π.Α., ακόμα και να διοργανώνονται συνέδρια όπως το Διεθνές Συνέδριο Προφητειών που διοργανώθηκε τον Απρίλιο στην Tulsa της Οκλαχόμα.

Το εσχατολογικό ρεύμα βρίσκει ανταπόκριση και στον Καναδά, παρόλο που άλλες στατιστικές δείχνουν ότι οι Καναδοί επισκέπτονται κατά πολύ λιγότερο απ' τους Αμερικανούς γείτονές τους τις εκκλησίες, αλλά και πολύ λιγότερο σε σχέση με το δικό τους παρελθόν. Αντίθετα στις ΗΠΑ παρατηρείται τελευταία μια στροφή προς τη θρησκεία, που πολλές φορές φτάνει τα όρια του χριστιανικού φονταμενταλισμού, γεγονός που τείνει να διαχωρίσει τις ΗΠΑ από τη θρησκευτική συμπεριφορά στα υπόλοιπα ανεπτυγμένα κράτη. Είναι μάλιστα γεγονός ότι στις ΗΠΑ, η οργανωμένη θρησκεία, θεωρείται ο στυλοβάτης των "Αμερικανικών αξιών" και του τρόπου ζωής.

Γενικά, παρατηρείται στις ΗΠΑ μια εμμονή σε "συντηρητικές" αρχές. Για παράδειγμα το 49% πιστεύει ότι "ο πατέρας πρέπει να είναι ο αφέντης στο σπίτι", ενώ αντίθετα μόλις το 18% των Καναδών υποστηρίζει κάτι τέτοιο. Χαρακτηριστικό είναι ότι πριν 10 χρόνια τα ποσοστά ήταν 42% για τους Αμερικανούς και 26% για τους Καναδούς.

http://www.globeandmail.com/servlet/ArticleNews
/TPStory/LAC/20030426/FCCOLU_2/TPColumnists/

Δείτε κι άλλες συναρπαστικές ειδήσεις και έρευνες από τον χώρο του Ανεξήγητου, του Εσωτερισμού και της Μεταφυσικής

Στείλτε τα δικά σας σχόλια και παρατηρήσεις στο arthra@esoterica.gr

 

ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΣΕΛΙΔΑ