Δαρβίνε... είχες άδικο !

Προς τα που πάει η θεωρία της εξέλιξης των ειδών;

Δαρβίνος

Για κάποιους είναι εντελώς άγνωστος. Για άλλους όμως είναι ένας διάσημος αρχαιολόγος - ανθρωπολόγος που έχει βαλθεί να αναθεωρήσει τη θεωρία της εξέλιξης, πηγαίνοντας κόντρα στο ρεύμα της κατεστημένης ανθρωπολογίας. Ο λόγος για τον Michael Cremo, συγγραφέα των best sellers "Απαγορευμένη Αρχαιολογία" ("Forbidden Archeology") και "Η Κρυφή Ιστορία του Ανθρώπινου Είδους" ("The Hidden History of the Human Race"), έργα μέσα από τα οποία προσπαθεί να αποδείξει ότι η θεωρία της προέλευσης του ανθρώπου από τον πίθηκο καθώς και η αποδιδόμενη ηλικία στο ανθρώπινο είδος, είναι εσφαλμένες και πρέπει να αναθεωρηθούν.

Ο - για κάποιους - εκκεντρικός Cremo είναι μέλος της Παγκόσμιας Ένωσης Αρχαιολόγων και της Ένωσης Ευρωπαίων Αρχαιολόγων και έχει δώσει πλήθος διαλέξεων πάνω στο επίμαχο ζήτημα, προκαλώντας με την αμφισβήτηση της δαρβινικής θεώρησης και την απόρριψη της περίφημης πια εξελικτικής αλυσίδας πιθήκου - ανθρώπου. Για τις απόψεις του αυτές έχει καταταγεί στους "αιρετικούς" της σύγχρονης επιστήμης.

Οι θέσεις του Cremo βασίζονται σε ένα πλήθος στοιχείων, τα οποία - απ' ό,τι ο ίδιος λέει - η επίσημη αρχαιολογία τα αποκρύπτει ή αρνείται να τα αποδεχθεί. Έτσι, οι θέσεις του έχουν κάνει άνω - κάτω τη σύγχρονη επιστήμη.

Ο Cremo λοιπόν πιστεύει ότι ο άνθρωπος δεν προέρχεται από τον πίθηκο, και ότι οι πρόγονοί μας εξελίχθηκαν παράλληλα, σαν ξεχωριστό είδος με τον αυστραλοπίθηκο και τους υποτιθέμενους πιθηκοειδείς "συγγενείς" μας. Συνοπτικά οι θέσεις του είναι ότι:

- Βάσει ανακαλύψεων, η ηλικία του σύγχρονου ανθρώπου είναι 20 ή και 30 εκατομμύρια χρόνια, σε αντίθεση με την κατεστημένη αρχαιολογία.

- Η έλευση του ανθρώπου στην αμερικανική ήπειρο, που η σύγχρονη επιστήμη την τοποθετεί γύρω στα 12.000 χρόνια πριν, τοποθετείται από τον Cremo πριν από εκατοντάδες χιλιάδες χρόνια.

Γι' αυτό ο Cremo δεν σταματά να διατυμπανίζει ότι, η δαρβινική θεωρία πρέπει να αναθεωρηθεί και ότι η εντύπωση που έχει περάσει από την σύγχρονη επιστήμη είναι εντελώς λανθασμένη και πλαστή. Επιπλέον στις διαλέξεις του παρουσιάζει πλήθος στοιχείων και ανακαλύψεων που οι υπόλοιποι επιστήμονες απλά τα ... "βάζουν στην άκρη".

Οι αντιδράσεις του επιστημονικού κόσμου στις απόψεις του Cremo ποικίλουν. Άλλοι - όπως ο Richard Leakey ή ο Jonathan Marks - τις θεωρούν αποκυήματα φαντασίας, εντελώς αστήριχτες και ανόητες και άλλοι, όπως ο ιστορικός Alexander Zubov πρεσβεύουν επίσης απόψεις παραπλήσιες στις "επαναστατικές" θεωρίες του Cremo.

Το μέλλον θα δείξει. Άλλωστε οι απόψεις της επιστήμης δεν είναι πάγιες. Συχνά μεταβάλλονται και αναθεωρούνται !!!

http://english.pravda.ru/science/19/94/377/9848_homo.html

Δείτε κι άλλες συναρπαστικές ειδήσεις και έρευνες από τον χώρο του Ανεξήγητου, του Εσωτερισμού και της Μεταφυσικής

Στείλτε τα δικά σας σχόλια και παρατηρήσεις στο arthra@esoterica.gr

ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΣΕΛΙΔΑ