ΓΟΝΙΔΙΑ ΥΠΕΥΘΥΝΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΙΣΤΗ ΣΤΟ ΘΕΟ;

Στο στόχαστρο των ερευνών της σύγχρονης, αναπτυσσόμενης επιστήμης της Γενετικής, δεν βρίσκονται μόνο γονίδια που σχετίζονται με ασθένειες ή μορφικά χαρακτηριστικά του ανθρώπου, αλλά και άλλα που αφορούν την ψυχολογία μας, αλλά και την κοινωνική μας συμπεριφορά. Φτάνουν μάλιστα οι επιστήμονες να αναζητούν κάποιο γονίδιο που ενισχύει την πίστη του ανθρώπου στο Θεό !

Οι ερευνητές θεωρούν δεδομένη τη σχέση του ανθρώπινου γονιδιώματος με την ανάπτυξη του εγκεφάλου και για κάποιους υπάρχουν αρκετές ενδείξεις, ότι κάποιο (ή κάποια) γονίδια σχετίζονται με την έννοια της θρησκευτικότητας, όπως κάποια άλλα σχετίζονται με την τάση μας να σχηματίζουμε κοινωνίες ή να συνεργαζόμαστε με άλλους. Όλες αυτές οι συμπεριφορές αντιμετωπίζονται σαν συστατικά της επιβίωσης του ανθρώπινου είδους μέσα στο χρόνο.

Συγκεκριμένα, η θρησκευτικότητα ενισχύεται από γενετικούς μηχανισμούς και μέσα από συνήθειες ή απαγορεύσεις που επιβάλουν οι θρησκευτικοί ηγέτες, όπως η απαγόρευση της αιμομιξίας. Έτσι θρησκευτικοί ή κοινωνικοί κανόνες παίζουν τελικά ρόλο στην θρησκευτικότητά μας μέσω των μηχανισμών της κληρονομικότητας.

Κάποιοι υποστηρίζουν ακόμα, ότι η θρησκευτική πίστη (και η πίστη γενικότερα σε κάποια ιδανικά) αποτελεί πολλές φορές παράγοντα επιβίωσης, ακόμα και καλύτερης ποιότητας υγείας! Το να πιστεύει κάποιος, λειτουργεί επίσης πολλές φορές κατά του άγχους και υπέρ του ενθουσιασμού και της χαράς. Τάσεις και ψυχολογικές συμπεριφορές που μεταφέρονται στα γονίδιά μας από γενιά σε γενιά.

Τέλος κάποιες μελέτες φτάνουν στο σημείο να ισχυρίζονται ότι μέσω της μελέτης του ανθρώπινου γονιδιώματος θα είναι δυνατόν να ανιχνευτεί η θρησκευτική τάση μιας κοινωνίας ακόμα και η θρησκευτική προτίμησή της. Για παράδειγμα για έναν λαό που κατοικεί στην έρημο, θα ταίριαζε μια θρησκεία που η ηθική της να περιέχει κανόνες προστασίας και μετριοπάθειας στη χρήση των φυσικών πηγών, όπως του πόσιμου νερού. Αντίθετα πολυπληθείς κοινωνίες τείνουν σε μια θρησκευτικότητα με ένα Θεό που προωθεί την κοινωνική συνεκτικότητα, προς αποφυγή των συγκρούσεων.

Για να δούμε ... Πόσο μπορεί να επέμβει και να ελέγξει η γενετική την ανθρώπινη συνείδηση και την ελευθερία της προσωπικής επιλογής μας. Πιθανές υπόνοιες επιρροής τέτοιων παραγόντων μοιάζουν εφιαλτικές !!!

http://www.washtimes.com/world/20030324-3457211.htm


Δείτε κι άλλες συναρπαστικές ειδήσεις και έρευνες από τον χώρο του Ανεξήγητου, του Εσωτερισμού και της Μεταφυσικής

Στείλτε τα δικά σας σχόλια και παρατηρήσεις στο arthra@esoterica.gr

 

ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΣΕΛΙΔΑ