Είναι τελικά ο Θεός απλά μια… νοητική κατασκευή του εγκεφάλου μας;

Γιατί άραγε οι άνθρωποι έχουν οράματα; Το BBC αποκαλύπτει ότι η αiτία μπορεί να είναι μια εγκεφαλική ανωμαλία! Κι όμως … μπορεί να πιστεύετε στο Θεό επειδή απλά ο εγκέφαλος σας είναι διαφορετικός !!! Αυτό αποκαλύπτει πρόσφατη επιστημονική έρευνα.

Η έρευνα ξεκίνησε με μια ομάδα ασθενών που είχαν μια εγκεφαλική δυσλειτουργία που ονομάζεται «προσωρινή επιληψία του εγκεφαλικού λοβού» και προκαλεί περίεργες θρησκευτικές παραισθήσεις.
Για παράδειγμα, ο Rudi Affolter παρόλο που ήταν άθεος, στα 43 του χρόνια είχε ένα όραμα που τον έπεισε ότι είχε πάει στην κόλαση επειδή δεν πίστευε στον θεό !!!

Η Gwen Tighe, που επίσης έχει αυτή την δυσλειτουργία του εγκεφάλου, πίστεψε ότι όταν γέννησε, είχε γεννήσει τον ίδιο τον Χριστό!!!

Ο Καθηγητής Ramachandran του πανεπιστημίου της Καλιφόρνια στο Σαν Ντιέγκο, πίστευε ότι οι προσωρινοί λοβοί του εγκεφάλου ήταν η αιτία αυτών των εμπειριών. Έτσι ξεκίνησε ένα πείραμα για να συγκρίνει τους εγκεφάλους ανθρώπων με ή χωρίς αυτή την εγκεφαλική δυσλειτουργία. Έτσι μέτρησε τις αλλαγές στην αντοχή της ανθρώπινης επιδερμίδας όταν ίδρωναν κοιτώντας διαφορετικά είδη εικόνων.

Αυτό που ανακάλυψε - προς έκπληξη όλων - ήταν ότι όταν οι ασθενείς με την δυσλειτουργία έβλεπαν κάποια θρησκευτική εικόνα, το σώμα τους άλλαζε τρομερά όσο αφορά την αντοχή του δέρματός τους !!!

Σύμφωνα με τις τελευταίες έρευνες υπάρχουν κάποια συγκεκριμένα κυκλώματα μέσα στους λοβούς που ενεργοποιούνται και κάνουν αυτούς τους ανθρώπους πιο επιρρεπείς στο να πιστεύουν στο θεό.
Με τη λoγική αυτή, ακόμα και ο Άγιος Παύλος και ο Μωυσής θα πρέπει να ήταν δυο τέτοιοι ασθενείς!!!

Παράλληλα, ο καθηγητής Νευρολογίας Gregory Holmes, μελέτησε τη ζωή της Ellen G. White, η οποία ίδρυσε το πνευματικό κίνημα των «Αντβεντιστών της Έβδομης Ημέρας».

Ο καθηγητής ανακάλυψε ότι όταν ήταν 9 χρόνων, η Ellen χτύπησε στο κεφάλι της. Μετά από αυτό το χτύπημα άλλαξε η προσωπικότητά της κι έγινε θρησκευόμενη και ηθικολόγος και επίσης άρχισε να έχει θρησκευτικά οράματα. Σύμφωνα με τον καθηγητή Holmes αυτή ήταν η αιτία για να αναπτύξει η Ellen προσωρινή επιληψία του εγκεφαλικού λοβού.

Έτσι, σύμφωνα με την επιστήμη είτε έχουμε αυτή την δυσλειτουργία του εγκεφάλου είτε όχι, μάλλον οι προσωρινοί λοβοί του εγκεφάλου φαίνεται να είναι το κλειδί για τα πνευματικά ή θρησκευτικά βιώματα μας.

Και οι άθεοι; Έχουν κάνει μήπως... λοβοτομή;;;

http://news.bbc.co.uk/1/hi/sci/tech/2865009.stm

Δείτε κι άλλες συναρπαστικές ειδήσεις και έρευνες από τον χώρο του Ανεξήγητου, του Εσωτερισμού και της Μεταφυσικής

Στείλτε τα δικά σας σχόλια και παρατηρήσεις στο arthra@esoterica.gr

 

ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΣΕΛΙΔΑ