Τελικά, δημιουργηθήκαμε από εξωγήινους;

Ένα απ’ τα πιο βασανιστικά ερωτήματα, που ταλαιπώρησε και ταλαιπωρεί επιστήμονες, φιλόσοφους, θρησκευόμενους και γενικά κάθε σκεπτόμενο άνθρωπο, είναι αυτό της … προέλευσής του! Πώς άραγε να εξηγηθεί ή απαρχή του είδους μας; Σήμερα επικρατούν δύο «αντιδιαμετρικές» απόψεις: η «θρησκευτική» που θέλει τον άνθρωπο σαν ένα δημιούργημα του Θεού, σαν κομμάτι της «εκ του μηδενός» Δημιουργίας και η «επιστημονική» που θέλει τον άνθρωπο μια γενετική εξέλιξη από ένα «τυχαίο» βιο-χημικό συμβάν που έλαβε χώρα πριν από εκατομμύρια χρόνια. Ανάμεσα σ’ αυτές τις απόψεις παρεμβάλλονται και άλλες, λίγο ως πολύ «αιρετικές», όπως αυτή που υποστηρίζει ότι η τη δημιουργία του ανθρώπου υπήρξε το αποτέλεσμα γενετικών πειραμάτων εξωγήινων.

Για παράδειγμα η άποψη αυτή παρουσιάζεται στο πρόσφατο βιβλίο της Margaret Kirk "Lord of the Shining Face: My House Is Empty - An Exploration Into Creation". Το έργο της Kirk αποτελεί τη σύνθεση απόψεων ερευνητών του εσωτερικού χώρου – όπως του Έριχ φον Ντένικεν, του Πήτερ Ουσπένσκι, του Έντγκαρ Κέισι και του Ε. Βελικόφσκι – αλλά και σύγχρονων επιστημονικών θεωριών.

Βασική πεποίθηση της συγγραφέως είναι ότι τόσο η θρησκεία, όσο και η κατεστημένη επιστήμη του καιρού μας προσπαθεί να μας καθησυχάσει με «εύπεπτες» και απλοϊκές θεωρίες για την προέλευση του ανθρώπου, πλασμένες είτε για εύπιστα μυαλά, είτε για μηχανιστικούς και ορθολογικούς τρόπους σκέψης.

Όμως η αλήθεια για την Kirk βρίσκεται πιο κοντά στους μύθους και τις παραδόσεις κάποιων αρχαίων λαών που παρουσιάζουν τον άνθρωπο να έχει δημιουργηθεί από μια φυλή ανώτερων όντων … Και η Kirk κλίνει προς την άποψη ότι οι «Πατέρες» μας είναι μάλλον όντα κάποιου ανεπτυγμένου εξωγήινου πολιτισμού!

Προχωρώντας ακόμα πιο πολύ, η Kirk παρουσιάζει αυτούς τους εξωγήινους να έχουν δημιουργήσει το ανθρώπινο είδος και αυτό να κατοίκησε αρχικά βαθιά μέσα στην «Κούφια Γη», απ’ όπου αναγκάστηκε να μεταναστεύσει προς τον φλοιό της μετά από κάποια (πυρηνική ίσως) καταστροφή! Έργα αυτών των πανάρχαιων «μεταναστών» που βγήκαν απ’ τα έγκατα της Γης είναι – κατά την Kirk – οι βραχογραφίες που συναντάμε σε διάφορες σπηλιές ανά τον πλανήτη.

Βέβαια, αυτές οι απόψεις της M. Kirk δεν άργησαν να προκαλέσουν και τις ανάλογες αντιδράσεις. Έχει λοιπόν κατηγορηθεί – και ίσως όχι άδικα – ότι ασυνέπειες και ασάφειες στο κείμενό της καθώς και για την τάση της να μετατρέπει τις αρχικές υποψίες και εικασίες της των πρώτων σελίδων σε «επιστημονικές» βεβαιότητες στη συνέχεια του βιβλίου της.

Η ίδια πάντως τονίζει στο βιβλίο της ότι, πέρασε πια η εποχή του θρησκόληπτου ανθρώπου που παίρνει «κατά γράμμα» κάθε αποκαλυπτικό και θρησκευτικό κείμενο και ότι ο άνθρωπος πρέπει πια να χρησιμοποιήσει τη φαντασία του για να ερευνήσει και να αναλάβει τις προσωπικές του ευθύνες.

http://www.chicoer.com/Stories/0,1413,135%
7E25096%7E2145304,00.html

Δείτε κι άλλες συναρπαστικές ειδήσεις και έρευνες από τον χώρο του Ανεξήγητου, του Εσωτερισμού και της Μεταφυσικής

Στείλτε τα δικά σας σχόλια και παρατηρήσεις στο arthra@esoterica.gr

ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΣΕΛΙΔΑ