Κυνηγώντας φαντάσματα ...


Υπάρχουν τα φαντάσματα; Σίγουρα θα βρείτε πολλούς φανατικούς υποστηρικτές που θα επιβεβαιώσουν τη μία ή την άλλη άποψη. Κάποιοι πάντως βαδίζουν στον «δρόμο της επαλήθευσης», αποφασίζοντας να διεξάγουν πειράματα για την απόδειξη ή όχι της ύπαρξής τους.

Το εγχείρημα της πειραματικής απόδειξης της ύπαρξης φαντασμάτων θα διεξαχθεί στα πλαίσια του φεστιβάλ "Mary King's Close" που γίνεται αυτές τις μέρες στο Εδιμβούργο της Σκοτίας. Το Mary King's Close είναι ένα δίκτυο υπόγειων διαδρομών στο Εδιμβούργο, που θεωρείται στοιχειωμένο. Κι όχι μόνο απλά στοιχειωμένο αλλά έναν απ' τα πιο στοιχειωμένα μέρη της Μεγ. Βρετανίας, τόσο ώστε εδώ και 200 χρόνια έχει σφραγιστεί για το κοινό.

Όμως ο καθηγητής Richard Wiseman του πανεπιστημίου του Hertfordshire - ο οποίος δεν πιστεύει στα φαντάσματα - πρόκειται να διεξάγει σ' αυτό το μέρος ένα πείραμα με 200 εθελοντές για να διαπιστώσει αν υπάρχουν φαντάσματα ή όχι.

Πάντως το συγκεκριμένο μέρος θεωρείται έντονα στοιχειωμένο και μάλιστα υπάρχουν πολλές πανομοιότυπες αναφορές για φαντάσματα που κάνουν το γεγονός να μην είναι τυχαίο.

Το πιο διάσημο φάντασμα του Mary King's Close είναι η Annie, ένα πνεύμα μικρού παιδιού που του αρέσει να ενοχλεί τις γυναίκες που επισκέπτονται το χώρο.

Ο καθηγητής Wiseman, πέρα από τους 200 εθελοντές που θα κληθούν να διαβούν τους στενούς δρόμους του Mary King's Close, αναζητώντας ίχνη εμφάνισης φαντασμάτων, θα χρησιμοποιηθεί και η τελευταία λέξη της τεχνολογίας για την ανίχνευση παραφυσικών φαινομένων: μετρητές υγρασίας και θερμοκρασίας, ανιχνευτές μαγνητικής δραστηριότητας και ανιχνευτές ηχητικών κυμάτων χαμηλής συχνότητας.

Εξάλλου ο καθηγητής πιστεύει ότι φαινόμενα εκνευρισμού και αδιαθεσίας που έχουν καταγραφεί από επισκέπτες, δεν οφείλονται στην ύπαρξη φαντασμάτων αλλά ήχους χαμηλής συχνότητας που προκαλούνται από την κίνηση στους δρόμους πάνω απ' τις υπόγειες διαδρομές του Mary King's Close.

Για εμάς δεν μένει να περιμένουμε τα αποτελέσματα του πειράματος...Πάμε στοίχημα;

Πηγές & Σχετικά Links:

- http://news.bbc.co.uk/1/hi/scotland/4541593.stm

Μετάφραση - Απόδοση - Σχολιασμός: Esoterica.gr

_-= ESOTERICA.gr Forums - Ομάδες Συζήτησης & Έρευνας =-_

Δείτε κι άλλες συναρπαστικές ειδήσεις και έρευνες από τον χώρο του
Ανεξήγητου, του Εσωτερισμού και της Μεταφυσικής

Στείλτε τα δικά σας σχόλια και παρατηρήσεις στο arthra@esoterica.gr

ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΣΕΛΙΔΑ